Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταμπουλίδης: Δεν είναι άνοιγμα της αγοράς, αλλά μικρό βήμα για να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό

Σταμπουλίδης: Δεν είναι άνοιγμα της αγοράς, αλλά μικρό βήμα για να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό
Tα εστιατόρια στα ξενοδοχεία λειτουργούν και οι τουρίστες μπορούν στη βόλτα τους να παίρνουν καφέ με take away, ανέφερε ο Π. Σταμπουλίδης

«Δεν είναι άνοιγμα της αγοράς, αλλά ένα μικρό βήμα για να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό», τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Π. Σταμπουλίδης, αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου την προσεχψή Δευτέρα 5/4.
Ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας MEGA σημείωσε ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην ψυχολογία του κόσμου και θα βελτιώσει την καθημερινότητά του.

Για 3 περιοχές που δεν ανοίγει η αγορά

Ο κ. Σταμπουλίδης υπογράμμισε ότι σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη η αγορά δεν θα ανοίξει, ενώ οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται και σε αυτές τις περιοχές τα Σαββατοκύριακα.
Ακόμη, ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα δεν θα λειτουργήσουν τα πολυκαστήματα, τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά χωριά, τα outlets, ενώ τα υπόλοιπα θα λειτουργούν κανονικά.
Έκανε αναφορά και στον τρόπο με τον οποίο ο πολίτης θα μπορεί να επισκέπτεται τα εμπορικά καταστήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι το μήνυμα στο 13032 είναι μοναδικό για κάθε μέρα και μπορεί να αποσταλεί εκ νέου μετά τις 12 το βράδυ.

Πιθανότατα μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης

Ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, απαντώντας σε ερώτηση για τους ισραηλινούς τουρίστες που έφτασαν στην Ελλάδα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα selft test και την εστίαση, υπογράμμισε ότι τα εστιατόρια στα ξενοδοχεία λειτουργούν και οι τουρίστες μπορούν στη βόλτα τους να παίρνουν καφέ με take away.
Πρόσθεσε ότι τα self test θα γίνονται και από τους εργαζομένους του λιανεμπορίου.
Τέλος, σημείωσε ότι η εστίαση θα ανοίξει πιθανότατα μετά το Πάσχα, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός την Παρασκευή 2/4 στη Βουλή.

Από Δευτέρα βγαίνουν οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σουπερμάρκετ

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι από Δευτέρα 5/4 , οπότε και ανοίγει το λιανεμπόριο, θα βγουν και οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σουπερμάρκετ και πλέον, θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα τους.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή self test για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης