Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκρέκας (ΥΠΕΝ): Σημαντική η νέα επενδυτική συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός

Σκρέκας (ΥΠΕΝ): Σημαντική η νέα επενδυτική συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός
Η κυβέρνηση τηρεί την προεκλογική της δέσμευση για προσέλκυση νέων επενδύσεων, στέλνοντας με τη νέα επενδυτική συμφωνία ένα θετικό σήμα προς τους ξένες αλλά και τους έλληνες επενδυτές

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, να κάνει λόγο για σημαντική νέα επένδυση, που θα στηρίξει τόσο την ελληνική οικονομία όσο και την τοπική κοινωνία στη Χαλκιδική, και τα κόμματα της σντιπολίτευσης, πλην του ΚΙΝΑΛ που εξέφρασε επιφυλάξεις, να ζητούν την απόσυρση του, ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την κύρωση της επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.
Σοβαρές επιφυλάξεις εξέφρασε και ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, τονίζοντας την ανάγκη απαραίτητων αλλαγών για την πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση τηρεί την προεκλογική της δέσμευση για προσέλκυση νέων επενδύσεων, στέλνοντας με τη νέα επενδυτική συμφωνία ένα θετικό σήμα προς τους ξένες αλλά και τους έλληνες επενδυτές.
Ταυτόχρονα, επέκρινε έντονα το ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, κατηγορώντας τον ότι «προεκλογικά σήκωσε το λάβαρο της αντίστασης για την επένδυση», και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει, «αν θέλει ή όχι νέες επενδύσεις, που θα ενισχύουν τα έσοδα του κράτους και την εθνική οικονομία, θα αυξήσουν το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξουν την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής».
«Αν συμφωνήσουμε ποιο είναι το δίλημμα, μπορεί να βρούμε κοινό τόπο, διαφορετικά θα είμαστε περιπατητές στις αντίθετες όχθες της ίδιας κοίτης του ποταμού.
Το καλό του τόπου δεν έρχεται όταν κλείνουν εταιρίες και μένουν άνεργοι οι νέοι.
Αυτή η επένδυση είναι πολύ σημαντική γιατί δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά αλλά και γιατί αποτελεί ένα σημαντικό βήμα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας με αειφόρο τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Σκρέκας και συμπλήρωσε: «Πετυχαίνοντας την επανεκκίνηση αυτής της σημαντικής επενδυτικής συμφωνίας, στέλνουμε ένα πραγματικό και σωστό θετικό σήμα ότι η Ελλάδα είναι φιλική σε επενδύσεις.
Μιλάμε για επένδυση που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη.
Η λαϊκίστικη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσε το λάβαρο της αντίστασης κατά της σημαντικής αυτής επένδυσης καταδικάστηκε στις τελευταίες εκλογές από την τοπική κοινωνία».

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι η τροποποίηση της συμφωνίας «από δω και πέρα θα προσφέρει ακόμα περισσότερα και σημαντικά άμεσα και έμμεσα δημόσια έσοδα».
«Μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει 1.650 θέσεις εργασίας, έχουν επενδυθεί από την εταιρία πάνω από 2,2 δισ. ευρώ, τα δημόσια έσοδα του κράτους έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ.
Έπρεπε να τροποποιηθεί η συμφωνία για να ολοκληρωθεί η επένδυση.
Ήταν βασική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό γιατί κατά την άποψη μας είναι προς όφελος του εθνικού δημόσιου συμφέροντος. Εσείς που έχετε άλλη άποψη οφείλετε να την τεκμηριώσετε και να μην καταφεύγετε σε ψέματα», επεσήμανε απευθυνόμενος σε όσους διαφωνούν και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ.
Και ο κ Σκρέκας συνέχισε:«Η εναλλακτική ήταν να ρισκάρουμε, να καταγγείλουμε την σύμβαση, να χαθούν οι θέσεις εργασίας και το δημόσιο να αναλάβει τη συντήρηση των πάγιων δραστηριοτήτων, για να μην δημιουργηθούν κουφάρια στην περιοχή της Χαλκιδικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στη ρητορική του μίσους και δίχασε την τοπική κοινωνία, σε φιλικούς και μη της επένδυσης.
Εργαλειοποίησε την επένδυση, οι τοπικοί βουλευτές του έχτισαν πάνω στην αντίδραση, όμως οι εκλογές του 2019 του έδειξαν την σκληρή αλήθεια».
«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να βάλει τέρμα, και να σταματήσει τις αναιτιολόγητες απορριπτικές αποφάσεις και τις ανακλήσεις αδειών, που νόμιμα πήρε η «Ελληνική Χρυσός» και να κάνουμε το αυτονόητο.
Από δω και πέρα προσδοκούμε να ξεκινήσει άμεσα η σημαντική αυτή επένδυση, να υπάρξουν καλά αμοιβόμενες 1.400 νέες θέσεις εργασίας και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα και τα αντισταθμιστικά οφέλη της τοπικής κοινωνίας», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και κατέληξε: Με τη νέα επενδυτική συμφωνία, διασφαλίζεται καλύτερα η προστασία του περιβάλλοντος.
Η εταιρία δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει νέα τεχνική εξόρυξης και θα μειώσει κατά 40% το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Έχει δεσμευτεί επίσης ότι θα υλοποιήσει νέες επενδύσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης