Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Κομισιόν ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα 26 εκατ. για στήριξη του πρωτογενή τομέα

Η Κομισιόν ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα 26 εκατ. για στήριξη του πρωτογενή τομέα
Κομισιόν: Έγκριση ελληνικού προγράμματος 26 εκατ. για στήριξη του πρωτογενή τομέα

Η στήριξη θα είναι ανοιχτή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή (αγρότες) στην Ελλάδα στους τομείς της εκτροφής βουβάλου, της παραγωγής καρπουζιών, της παραγωγής καλλιεργειών θερμοκηπίου και της παραγωγής πατατών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 26 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή γεωργικό τομέα και πλήττονται από την επιδημία του κορωνοϊού, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.
Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων.
Η δημόσια στήριξη, η οποία θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, θα είναι ανοιχτή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή (αγρότες) στην Ελλάδα, στους τομείς της εκτροφής βουβάλου, της παραγωγής καρπουζιών σε εξωτερικούς χώρους, της παραγωγής καλλιεργειών θερμοκηπίου (με εξαίρεση την Κρήτη) και της παραγωγής πατατών το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.
Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης