Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΠΑ: Θέμα ημερών το πρόγραμμα χρηματοδότησης e-shop— έως 5.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

tags :
ΕΣΠΑ: Θέμα ημερών το πρόγραμμα χρηματοδότησης e-shop— έως 5.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις
Επιχορηγήσεις έως και 5.000 για μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου
Πολύ σύντομα πλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί η προκήρυξη της δράσης του ΕΣΠΑ «e-λιανικό» που έχει στόχο την επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, αλλά και να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ποιοι θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα θα προβλέπει την επιδότηση έως 5.000 ευρώ για μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.
Οι επιχειρήσεις θα διακρίνονται σε υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019 και νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.
Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020, η διάρκεια υποβολής αιτήσεων θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 30 ημέρες από την ημέρα που θα ανοίξει η διαδικασία κατάθεσης.

Τι θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα

Θα χρηματοδοτούνται: διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών - λογισμικού απαιτούμενου για τη δημιουργία / αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη κ.λπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα.
Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS).
Επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές, άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με τη δημιουργία / αναβάθμιση και τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, bar code readers, εκτυπωτές κ.λπ.), υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης / αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών φιλοξενίας (hosting, collocation κ.λπ.) και ανάπτυξη ή /και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι ύψους 80 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης