Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης (ΥΠΑΝ): Δεν βλέπουμε μειώσεις ενοικίων λόγω e - commerce

Γεωργιάδης (ΥΠΑΝ): Δεν βλέπουμε μειώσεις ενοικίων λόγω e - commerce
Δημοσίευμα του ΒΝ ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να καλύψουν τη ζημιά που τους προκάλεσε ο covid 19 απαιτούν αυξήσεις έως 40% από τους ενοικιαστές.
Σχετικά Άρθρα

Έμμεση επιβεβαίωση του ΒΝ για το θέμα των αυξήσεων στα ενοίκια αποτελεί η επίσημη τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Άδωνι Γεωργιάδη, σε ημερίδα της ΕΣΕΕ.
Αναδεικνύοντας την τάση των ηλεκτρονικών πωλήσεων όπως αυτές επηρεάζουν και τον κλάδο των logistics, τόνισε ότι «θα χρειαστούν μεγαλύτερα κέντρα logistics για να διακινήσουν τα αγαθά των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Αυτό προφανώς θα επηρεάσει τις εταιρείες κούριερ.
Θα χρειαστούν ισχυρότερες και πιο αποτελεσματικές εταιρείες κούριερ για το επόμενο διάστημα.
Και ενδεχομένως να επηρεάσει και τα ενοίκια προς τα κάτω εάν τελικώς αυτή η καινούργια τάση της αγοράς στρέψει ένα μεγαλύτερο μερίδιο του καταναλωτικού κοινού προς εκεί Δεν είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό το τελευταίο που λέω.
Ακόμα μένει να αποδειχθεί.
Σήμερα που μιλάμε δεν έχει φανεί στην αγορά Δεν υπάρχει δηλαδή πουθενά τάση μειώσεως των ενοικίων.»

Τα μηνύματα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την παρέμβαση του έστειλε σαφές μήνυμα στη αγορά της επαγγελματικής στέγης, από την οποία αναμένει μόλις ισορροπήσει η αγορά από την πανδημία, το λιανικό εμπόριο να εμφανίσει στην πράξη τη νέα τάση στην αγορά ενοικίων.
Ο ίδιος επισήμανε ότι ακόμη δεν είναι ένα πραγματικό γεγονός και μέχρι σήμερα πρόκειται για θεωρητικά μοντέλα και μένει να το διαπιστώσουμε στην πράξη.
Στην ουσία ο αρμόδιος υπουργός έφερε στο προσκήνιο το θέμα των ενοικίων μετά και το δημοσίευμα του ΒΝ που ανέφερε ότι οι πρώτοι ιδιοκτήτες ακινήτων για να καλύψουν τη ζημιά που τους προκάλεσε ο covid 19 απαιτούν αυξήσεις έως 40% από τους ενοικιαστές.
Πάντως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όπως και το ενδεχόμενο παρέμβασης στο μέλλον στην αγορά των ενοικίων όταν διαμορφώνονται ελεύθερα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης