Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Πιθανώς να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες – Καμία συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης

Γεωργιάδης: Πιθανώς να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες – Καμία συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης
"Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Δεν υπάρχει συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης στην παρούσα φάση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων , Άδ. Γεωργιάδης, κάνοντας παράλληλά αναφορά στα επόμενα βήματα για το λιανεμπόριο.
«Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί και αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Αφού ανέφερε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό στην προηγούμενη φάση, καθώς δεν ήταν ασφαλές, εξήγησε πως «αν οι γιατροί μας πούνε ‘ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε».

Αυτό που κερδίσαμε μπορεί να χαθεί σε δύο 24ωρα

«Αυτό που κερδίσαμε μπορεί να χαθεί σε δύο 24ωρα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι στην παρούσα φάση ξεφύγαμε από το τρίτο κύμα της πανδημίας και είμαστε στην καλύτερη θέση στην Ευρώπη μετά τη Φινλανδία, όχι όμως χωρίς κόστος σε θανάτους και στην οικονομία.
Κατά τον ίδιο, «όποια χώρα ξεθάρρεψε, όπως η Βρετανία βρίσκεται μέσα στη θύελλα, επομένως πρέπει να κινηθούμε με εξαιρετικά προσεκτικά βήματα για να μην επιτρέψουμε στο τρίτο κύμα να πλήξει και την Ελλάδα όπως την υπόλοιπη Ευρώπη».
«Η πανδημία δεν έφυγε, είναι εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με το click in shop – Πως πήγε το  click away

«Θα εξαρτηθούν από την πανδημία οι αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο ίδιος ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση επί του θέματος με την επιτροπή τις επόμενες μέρες.
Σημείωσε πως «έχουμε σενάριο για το πώς θα μπορέσει να μετεξελιχθεί ο τρόπος των αγορών μας σε περίπτωση που η πανδημία έχει ηπιότερη φάση».
«Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι να μην έρθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα που είναι χειρότερο του δεύτερο.
Θα ακολουθήσουμε στρατηγική πλήρους ελέγχου της πανδημίας», πρόσθεσε ο υπουργός και εξήγησε πως «αν πετύχουμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων, θα έχουμε μεγαλύτερο ευελιξία».
Για το click away, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η παράδοση εκτός πήγε πάρα πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν, γι’ αυτό σταμάτησαν οι γκρίνιες».

Επιπλέον μέτρα στήριξης

«Οι περιοχές που έχουν δεχθεί επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να τύχουν και επιπλέον μέτρων στήριξης όπως στη Δυτική Αττική και τη Δυτική Μακεδονία»,  δεσμεύθηκε ο κ. Γεωργιάδης.
Όπως ανέφερε «θα σχεδιάσουμε στο ΥΠΑΝΕ χρηματοδοτικά εργαλεία ad hoc (επί τούτω) για τις περιοχές σε παρατεταμένη καραντίνα».
Ο ίδιος μίλησε για επιπλέον ανακουφιστικά μέτρα, «καθώς για το μέτρο των επιταγών υποτίθεται ότι η αγορά θα λειτουργούσε Δεκέμβριο, μπήκαμε Ιανουάριο και η αγορά ακόμα βρίσκεται σε καραντίνα».
Υπογράμμισε ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταστραφεί για τα δάνειά του μέσα στην καραντίνα».

Μεγάλη μείωση σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

«H κυβέρνηση του Μητσοτάκη, παρά την κρίση, ακολουθεί πιστά το προεκλογικό της πρόγραμμα.
Από 1η Ιανουαρίου έχουμε μεγάλη μείωση σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», τόνισε ο υπουργός.
Πρόσθεσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε ως αντιπολίτευση το νόμο για στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την ελάφρυνση των εργαζομένων, ενώ ως κυβέρνηση έγδαρε όλο τον κόσμο με υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές με το νόμο Κατρούγκαλου».
«Από την κατάργηση την εισφοράς αλληλεγγύης έχουμε νέα αύξηση εισοδημάτων.
Έχουμε αύξηση στα εισοδήματα των Ελλήνων εν μέσω αυτής της συμφοράς», συμπλήρωσε.
 
Κλείσαμε το 2020 με 100% εκτέλεση του ΠΔΕ

«Κλείσαμε το 2020 με 100% εκτέλεση του ΠΔΕ  (Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων), και του εθνικού σκέλους και του συγχρηματοδοτούμενου», είπε ο υπουργός.
Πρόσθεσε πως «είναι η πρώτη φόρα που το πετυχαίνει αυτό η Ελλάδα από την ένταξη της στην ΕΟΚ, ξοδέψαμε σε απόλυτο αριθμό το μεγαλύτερο ποσό 10,6 δισ. ευρώ που μπήκαν στην οικονομία μέσω του ΥΠΑΝΕ, κλείσαμε τα στόματα των θεσμών που λέγανε ότι ‘δεν μπορείτε να ξοδέψετε τα λεφτά που έχετε».

Περί ανασχηματισμού

«Κάποτε γίνεται ανασχηματισμός, πάντα γίνεται κάποιος ανασχηματισμός, μου είναι αδιάφορο, δεν το συζητώ με τον πρωθυπουργό δεν είναι δική μου δουλειά» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης