Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φραγκογιάννης (ΥφΥΠΕΞ): Εν μέσω πανδημίας και κρίσης φέραμε σημαντικές ξένες επενδύσεις

Φραγκογιάννης (ΥφΥΠΕΞ): Εν μέσω πανδημίας και κρίσης φέραμε σημαντικές ξένες επενδύσεις
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στη συμφωνία με τη Volkswagen για την «πράσινη» Αστυπάλαια, όπως και σε αυτές των Microsoft, Pfizer και e.Go
Τις επενδύσεις που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και σκληρής οικονομικής κρίσης σε όλο τον πλανήτη, οι οποίες προοιωνίζονται μία καλύτερη χρονιά, ανέδειξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης σε συνέντευξή του σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στο Βloomberg.
Ο  κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στη συμφωνία με τη Volkswagen για την «πράσινη» Αστυπάλαια, όπως και σε αυτές των Microsoft, Pfizer και e.Go, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται ενεργά στον τομέα των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.
«Προσδοκούμε», είπε, «τη νέα χρονιά επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ μελετάμε και μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών και της νέας τεχνολογίας».
Ερωτηθείς ειδικότερα για την Αστυπάλαια, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε τους τέσσερις πυλώνες υλοποίησης του εγχειρήματος, τονίζοντας ότι αυτό το ελληνικό νησί είναι σήμερα η εικόνα του μέλλοντος.
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει τα επόμενα χρόνια όλες τις εγκαταστάσεις λιγνίτη μέχρι το 2023, εκτός μίας που θα κλείσει μέχρι το 2028, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα επενδύει πολλά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην πράσινη ανάπτυξη της χώρας.
Τέλος, αναφερόμενος στα πολλαπλά ενεργειακά σχέδια της κυβέρνησης, ο Κώστας Φραγκογιάννης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένας πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός για μεγάλους ξένους επενδυτές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης