Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΕΕ: Nα χαρακτηριστεί προαιρετικό το myDATA για το 2021

tags :
ΟΕΕ: Nα χαρακτηριστεί προαιρετικό το myDATA για το 2021
Να χαρακτηριστεί το 2021 ως έτος προαιρετικό για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων ζητά το ΟΟΕ
Να χαρακτηριστεί το 2021 ως έτος προαιρετικό για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων, να προβλεφθούν ισχυρά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν την προαιρετική ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA την επόμενη χρονιά και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές και οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να επιλυθούν προβλήματα που είχαν επισημανθεί έγκαιρα και δεν έχουν αντιμετωπισθεί μέχρι σήμερα, όπως η εφαρμογή των myDATA σε επιχειρήσεις με εξειδικευμένο αντικείμενο δραστηριότητας, ζητά, με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Πρόκειται για προτάσεις της επιτροπής του ΟΕΕ για θέματα των λογιστών - φοροτεχνικών και οι οποίες έχουν προκύψει από τη συνεχή επικοινωνία με τη λογιστική κοινότητα και την αγορά.
Γι’ αυτό και στην επιστολή προτείνεται και η ανάληψη περισσότερων δράσεων από την ΑΑΔΕ, ώστε να ενημερωθούν επαρκώς οι επιχειρήσεις, αναφέρει ανακοίνωση.
Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζαββό, ο κ. Κόλλιας χαρακτηρίζει απαραίτητη την εκ νέου μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας καταχώρησης στοιχείων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021, δεδομένου των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με αρκετές επιχειρήσεις να τελούν υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας, και να αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία.
Σε ό,τι αφορά την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων αγροτών λόγω λανθασμένων βεβαιώσεων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ ζητά από τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, να παραμείνει το σύστημα του taxisnet ανοιχτό έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, για την υποβολή των τροποιητικών δηλώσεων, με ανοιχτό τον πίνακα των επιδοτήσεων του εντύπου Ε3 για την ορθή καταχώρηση των ποσών από τους λογιστές, ώστε να αποφευχθούν τυχόν λανθασμένα στοιχεία που θα επισύρουν πρόστιμα στην αγροτική κοινότητα.
Επίσης, να καταχωρούνται οι αγροτικές επιδοτήσεις, με βάση το έτος μέσα στο οποίο εισπράχθηκαν, να εκδίδονται οι οριστικές βεβαιώσεις του οργανισμού ΟΠΕΚΕΠΕ πριν την έναρξη των δηλώσεων και να εξαλειφθεί η επιπλέον γραφειοκρατία με τροποιητικές δηλώσεις προηγούμενων χρήσεων.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, ανταποκρινόμενο στο ρόλο του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της κυβέρνησης για θέματα οικονομίας, μεταφέρει με αυτές τις παρεμβάσεις τα δίκαια αιτήματα λογιστών - φοροτεχνικών και επιχειρήσεων και συμβάλλει διαρκώς στην αποτελεσματικότερη διαχείριση προβλημάτων και στην καλύτερη εφαρμογή μέτρων οικονομικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης