Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ξενογιαννακοπούλου: Το χειρότερο ενδεκάμηνο για την απασχόληση από το 2013

Ξενογιαννακοπούλου: Το χειρότερο ενδεκάμηνο για την απασχόληση από το 2013
H κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει ότι καταγράφεται το μήνα Νοέμβριο μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 29.933 θέσεις εργασίας
«Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Π/Σ «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Νοέμβριο αποτυπώνουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας», δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι η περίοδος Ιανουάριος-Νοέμβριος 2020 ήταν το χειρότερο ενδεκάμηνο για την απασχόληση από το 2013.
Ειδικότερα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει ότι καταγράφεται το μήνα Νοέμβριο μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 29.933 θέσεις εργασίας.
Αναφέρει ότι δημιουργήθηκαν φέτος 40.423 λιγότερες θέσεις εργασίας και ότι οι αναγγελίες προσλήψεων από την αρχή του χρόνου έως και τον Νοέμβριο ήταν μειωμένες κατά 737.570 σε σχέση με το 2019.
Σημειώνει πως «το συνολικό ισοζύγιο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020 (90.887) όχι μόνο είναι δραματικά μειωμένο σε σχέση με το ισοζύγιο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2019 (131.310), αλλά είναι και το χειρότερο ισοζύγιο από το 2013».
Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στη ζοφερή αυτή κοινωνική πραγματικότητα της κατάρρευσης της αγοράς εργασίας, συνεχίζει με τις επιλογές της να τροφοδοτεί την ύφεση, την ανεργία, τα λουκέτα στην αγορά και την φτώχεια».
Ειδικότερα την επικρίνει γιατί, όπως λέει, «όχι μόνο αρνείται με ιδεοληψία να στηρίξει με τα αναγκαία μέτρα την πραγματική οικονομία, τους εργαζομένους και τους κοινωνικά ευάλωτους, αλλά απεργάζεται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, lockdown και κοινωνικής ανασφάλειας την περαιτέρω επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης