Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πατέλης (Σύμβουλος Μητσοτάκη): Καμία συμμετοχή του Δημοσίου στο ΔΣ της Aegean - Eξαιρετική χρονιά το 2021 για το τραπεζικό σύστημα και την Πειραιώς

Πατέλης (Σύμβουλος Μητσοτάκη): Καμία συμμετοχή του Δημοσίου στο ΔΣ της Aegean - Eξαιρετική χρονιά το 2021 για το τραπεζικό σύστημα και την Πειραιώς
Τί είπε ο Αλέξης Πατέλης  επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού για Aegean, Τρ. Πειραιώς και φοροαπαλλαγές
Για τις τελευταίες εξελίξεις στην Aegean και την Τρ. Πειραιώς μίλησε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, σε παρέμβαση του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.  
Για την Aegean επισήμανε ότι λεφτά θα βάλει το κράτος και οι μέτοχοι της εταιρείας, ενώ η ελληνική πολιτεία θα αποκτήσει warrant «κάτι που σημαίνει ότι εάν τα πάει καλά η Aegean στο μέλλον και ανέβει η μετοχή της, αυτά θα μπορούσαν να διπλασιαστούν ή να τριπλασιαστούν σε αξία και το κράτος έτσι θα έχει συμμετοχή στην επιτυχία της εταιρείας».
Διευκρίνισε παράλληλα ότι το κράτος δεν θα έχει θέση στο Δ.Σ. της εταιρείας.
Για την Πειραιώς ανέφερε ότι το ΤΧΣ αποκτά το 61% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.
Το ΤΧΣ στην ανακοίνωσε που έβγαλε σήμερα 23/11 αναφέρει ότι δεν θα πειράξει τη διοίκηση και εντός του 2021 σκοπεύει να απομειώσει το ποσοστό του.
Η Πειραιώς είναι σημαντική τράπεζα, ραχοκοκαλιά του τραπεζικού συστήματος και φυσικά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους καταθέτες.
Το 2021 θα είναι εξαιρετική χρονιά για το τραπεζικό σύστημα και την Τράπεζα Πειραιώς».
Τέλος, σημείωσε ότι θα δοθούν συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές για να επιστρέψουν από το εξωτερικό οι Έλληνες και Ελληνίδες που έφυγαν την περίοδο της κρίσης.
«Περίπου 800 χιλ. Έλληνες και Ελληνίδες έφυγαν, έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε πίσω και θα υπάρχουν συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές.
Το 50% του εισοδήματος αφορολόγητο για επτά χρόνια για όσους μεταφέρουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα», ανέφερε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης