Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΕΑ: Να στηριχθούν οι δανειολήπτες που υποθήκευσαν το επαγγελματικό τους ακίνητο

ΕΕΑ: Να στηριχθούν οι δανειολήπτες που υποθήκευσαν το επαγγελματικό τους ακίνητο
Να στηριχθούν οι δανειολήπτες που υποθήκευσαν το επαγγελματικό τους ακίνητο, ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
Την παρέμβαση των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητάει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), προκειμένου να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυση των πληττόμενων φυσικών και νομικών προσώπων, με τη μορφή επιδότησης δόσεων δανειακών οφειλών.
Ειδικότερα, το επιμελητήριο, σε επιστολή του προς τους δύο υπουργούς, τονίζει τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και την αδυναμία δανειοληπτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και καταθέτει το αίτημα για δημιουργία νέου προγράμματος που θα επιδοτεί τις δόσεις δανείων φυσικών και νομικών προσώπων, εστιάζοντας κυρίως σε όσους έχουν προσφύγει σε τραπεζικό δανεισμό προσημειώνοντας το επαγγελματικό τους ακίνητο, συμπεριλαμβάνοντας όμως και όλα τα είδη επιχειρηματικών δανείων, π.χ. ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό.
Ουσιαστικά δηλαδή ένα νέο πρόγραμμα που θα βασίζεται στην επιτυχία του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις τους, κυρίως έναντι των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης