Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Το επιτόκιο θα είναι χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση 10ετούς ομολόγου

Σταϊκούρας: Το επιτόκιο θα είναι χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση 10ετούς ομολόγου
«Φαίνεται να επιτυγχάνονται και οι τρεις στόχοι της κυβέρνησης στο πεδίο της έκδοσης ομολόγου», ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
«Φαίνεται να επιτυγχάνονται και οι τρεις στόχοι της κυβέρνησης στο πεδίο της έκδοσης ομολόγου», ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, αναφερόμενος στο ύψος των προσφορών, το επιτόκιο και στην ποιότητα των ενδιαφερόμενων επενδυτών.
Εκτίμησε, καθώς ακόμη δεν είχε διαθέσιμα όλα τα στοιχεία, πως «το επιτόκιο λογικά θα είναι χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση 10ετούς ομολόγου έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια».
Αναφέρθηκε στην έγκριση  2,7 δισ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα SURE.
«Θα αξιοποιηθούν για πρωτοβουλίες που έχουμε ήδη αναλάβει ή που θα αναλάβουμε» για την τόνωση της αγοράς εργασίας, επεσήμανε
Για το πακέτο των μέτρων στήριξης επισήμανε ότι υπάρχει σχεδιασμός σε δύο επίπεδα το μακροπρόθεσμο και το βραχυπρόθεσμο για το διάστημα της υγειονομικής κρίσης της οποίας «την έκταση και την ένταση δεν ξέρουμε» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι κάθε εβδομάδα αλλάζουν τα δεδομένα.
Για το προσωρινό μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ είπε πως το αν θα επεκταθεί εξαρτάται από την έκταση της υγειονομικής κρίσης. Εξήγησε πως η συμφωνία σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο είναι πως μπορεί κάθε χώρα να δαπανήσει πόρους πάνω σε τέσσερις συγκεκριμένους άξονες όσο διαρκεί ο κορωνοϊός.
Δηλαδή στους άξονες των δαπανών για τη δημόσια υγεία, για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, για την ενίσχυση των εργαζομένων και για την κοινωνική συνοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης