Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Με ρυθμό ταχύτερο του αρχικά προβλεπόμενου η επανεκκίνηση της οικονομίας

Γεωργιάδης: Με ρυθμό ταχύτερο του αρχικά προβλεπόμενου η επανεκκίνηση της οικονομίας
"Tο 2020 θα είναι μια χρονιά ανηφορική και δύσκολη, μια χρονιά ύφεσης για την ελληνική οικονομία", τονίζει ο Άδ. Γεωργιάδης

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας  γίνεται με ρυθμό ταχύτερο του  αρχικά προβλεπόμενου και με αποτελεσματική στάθμιση του  κινδύνου σε συνεργασία με  την  επιτροπή των επιστημόνων», δηλώνει  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Υπογραμμίζει ότι ο σχεδιασμός υλοποιείται με επιτυχία και εξηγεί «η πορεία των κρουσμάτων είναι καθοδική, της αγοράς θετική».
Ο υπουργός σημειώνει ότι το «ταμείο» θα γίνει όταν έχουμε σαφή εικόνα για το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός, ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά ύφεσης για την ελληνική οικονομία.   
Όπως δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης στην Realnews «το “ταμείο” θα γίνει όταν έχουμε σαφή εικόνα για το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός, λόγω φυσικά της πολύ μεγάλης συμβολής του στο ΑΕΠ.
Δεν υπάρχει, βεβαίως, αμφιβολία ότι  το 2020 θα είναι μια χρονιά ανηφορική και δύσκολη, μια χρονιά ύφεσης για την ελληνική οικονομία.».
Συμπληρώνει δε, ότι «προς το παρόν δείχνει να αντιδρά καλύτερα από τις –πλέον απαισιόδοξες- εκτιμήσεις και εμείς εργαζόμαστε, συμβάλλοντας στο να κρατηθούν «ζωντανές» οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, για να αντιδράσει γρηγορότερα και θετικότερα.
Σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη, « η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης αποτυπώνεται ανάγλυφα σε τρία ιστορικά ρεκόρ: στο ύψος του «πακέτου» στήριξης επιχειρήσεων και εργασίας, λόγω- είναι αλήθεια- και του πρωτοφανούς μεγέθους της κρίσης, στην ταχύτητα σχεδιασμού και ενεργοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που μας έδωσαν την «πρωτιά» μεταξύ των χωρών της ΕΕ, στο μέγεθος του αναπτυξιακού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση  για την περίοδο έως το 2027».
«Έχουμε επιπλέον, την ιστορική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τους πόρους αυτούς με τρόπο παραγωγικό, ώστε να μπορέσουμε να  μετασχηματίσουμε την ελληνική οικονομία σε μοντέρνα, ανταγωνιστική και βιώσιμη και να την εδραιώσουμε σε γερά θεμέλια για τις επόμενες δεκαετίες», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης