Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπανάτσιου: Κάνουμε κάτι νέο, έναν προοδευτικό πόλο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό

Παπανάτσιου: Κάνουμε κάτι νέο, έναν προοδευτικό πόλο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό
Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε προσκλητήριο από το βήμα του Σπούτνικ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ
«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», δήλωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μαγνησίας, Κατερίνα Παπανάτσιου.
«Στο φεστιβάλ έγινε ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους και τις νέες, ώστε να μπορέσουν να γίνουν και να είναι η πρωτοπορία αυτού του εγχειρήματος.
Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι όλοι αυτοί οι νέοι και πολίτες της χώρας μας, που είναι στις παραγωγικές δυνάμεις, να πάρουν τα ηνία και να προχωρήσουμε να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας», επισήμανε η κ. Παπανάτσιου μιλώντας στον «Πρακτορείο 104,9 FM» και αναφερόμενη στο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του φεστιβάλ Σπούτνικ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με την ταυτότητα του κόμματος παρατήρησε: «Εκείνοι που εκφράζονται από το ΚΙΝΑΛ -ένα μέρος τουλάχιστον από αυτούς- δεν εκφράζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και δε θα έλθουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι άλλοι, που πιθανόν θα δούνε ότι η Αριστερά σε έναν μεγάλο συνασπισμό θα μπορέσει να σταθεί καλύτερα απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, θα ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία [...] Αυτή τη στιγμή μιλάμε για κάτι καινούριο, κάτι νέο, κάτι που είναι απαραίτητο για το 2019.
Δεν είναι αυτό που υπήρχε παλαιότερα. Βέβαια παίρνουμε από την ιστορία μας όλα τα στοιχεία -και από το ΕΑΜ, και από τη μεταπολίτευση, και από όλους τους αγώνες του λαού μας- αλλά αυτό που κάνουμε σήμερα είναι κάτι νέο, κάτι καινούριο, ένας πόλος αριστερός, προοδευτικός απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και απέναντι στη σημερινή κατάσταση που υπάρχει με τη Νέα Δημοκρατία και αυτούς που έχει συσπειρώσει στο κόμμα της».
Ερωτηθείσα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης η αν. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «αυτά που είχαν εξαγγελθεί πριν από τις εκλογές δεν ανταποκρίνονται σε όλα αυτά που βλέπουμε σήμερα».
Σχετικά με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη μείωση των φορολογικών βαρών σχολίασε: «Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ένα μέρος πήγε στη σωστή κατεύθυνση και γι' αυτό ψηφίσαμε κι εμείς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Όμως, ένα αρκετά μεγάλο ποσό δόθηκε σε πολύ υψηλές περιουσίες, κάτι που για εμάς δεν είναι αυτό που πρέπει να γίνει σε μια κατάσταση και σε μια χώρα που έχει βγει από την κρίση».
Αναφερόμενη, εξάλλου, στα γεγονότα στη Μόρια η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι είναι «μια πολύ άσχημη κατάσταση, τραγική όλο αυτό που συμβαίνει», όμως «δεν είναι μόνο ελληνικό το ζήτημα, πρέπει να απασχολήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Πρέπει να το συζητήσουμε όλοι μαζί.
Δε θέλω αυτή τη στιγμή να κάνω πολιτική, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία απέναντί μας και θεωρούσε ότι εμείς ήμασταν υπεύθυνοι που αφήναμε να έλθουν οι πρόσφυγες ή οι μετανάστες στη χώρα μας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης