Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μπαράζ παροχολογίας τον Δεκέμβριο 2018 από την Κυβέρνηση – Έρχεται και το κοινωνικό μέρισμα

Μπαράζ παροχολογίας τον Δεκέμβριο 2018 από την Κυβέρνηση – Έρχεται και το κοινωνικό μέρισμα
Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και γιατροί του ΕΣΥ θα λάβουν εφάπαξ τα ποσά που δικαιούνται με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί
«Ζεστό» χρήμα είτε με τη μορφή αναδρομικών, είτε ως κοινωνικό μέρισμα, ετοιμάζεται να μοιράσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.
Στη λίστα των τυχερών από το πλεόνασμα των φόρων που πληρώσαμε φέτος θα είναι ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ,  αλλά και τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα που δικαιούνται και θα εισπράξουν κοινωνικό μέρισμα.
Μάλιστα, για τα αναδρομικά, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, το τοπίο έχει ήδη ξεκαθαρίσει και θα τα λάβουν όλοι, τόσο οι εν ενεργεία δημόσιοι λειτουργοί των ειδικών μισθολογίων όσο και οι συνταξιούχοι, ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη για τις περικοπές που έγιναν στις αποδοχές τους τον Αύγουστο του 2012.
Ήδη, στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών,  σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει των οποίων το Δημόσιο θα επιστρέψει αναδρομικά ύψους  800 εκατ. ευρώ σε καθαρή βάση (μετά τις κρατήσεις ή 1,2 δισ. ευρώ συνολικά).
Σύμφωνα με τη διάταξη, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και γιατροί του ΕΣΥ θα λάβουν εφάπαξ τα ποσά που δικαιούνται με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.
Έτσι, πριν από τα Χριστούγεννα και στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες περίπου 28.000 δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά που ξεπερνούν ακόμη και τα 11.000 ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα

Η κυβέρνηση, εκτός από την επιστροφή των αναδρομικών, πρόκειται να καταβάλει και έκτακτο κοινωνικό μέρισμα, στο οποίο θα ενσωματωθεί το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.
Αν και το ύψος μερίσματος που σχεδιάζεται να δοθεί επίσης τον Δεκέμβριο και ο τρόπος κατανομής του βρίσκονται υπό εξέταση και συζήτηση, στην περίπτωση που δοθεί με τα περσινά κριτήρια, τότε, συνολικά μέσα στον Δεκέμβριο, οι έχοντες λαμβάνειν  φτάνουν μέχρι και τους 1,5 εκατ. δικαιούχους.
Σημειώνεται ότι πέρυσι κοινωνικό μέρισμα 727 εκατ. ευρώ έλαβαν 1.313.993 δικαιούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης