Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εγκρίθηκε από την Bundestag η εκταμίευση της τελευταίας δόσης 15 δισ. προς την Ελλάδα

tags :
Εγκρίθηκε από την Bundestag η εκταμίευση της τελευταίας δόσης 15 δισ. προς την Ελλάδα
Η γερμανική κυβέρνηση μπορεί πλέον να δώσει στον ESM τη συγκατάθεσή της για την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του τρίτου ελληνικού προγράμματος
Τις αλλαγές της κυβερνητικής εισήγησης σχετικά με την εκταμίευση της τελευταίας δανειακής δόσης του ελληνικού προγράμματος ενέκρινε  η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου σε έκτακτη συνεδρίασή της.
Με αυτή την απόφαση,η γερμανική κυβέρνηση μπορεί πλέον να δώσει στον ESM τη συγκατάθεσή της για την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του τρίτου ελληνικού προγράμματος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz,είχε κάνει... καψόνι στην Ελλάδα στο Eurogroup, μπλοκάροντας την εκταμίευση, καθώς δεσμευόταν από απόφαση της βουλής βάσει της οποίας η όποια αλλαγή στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή Προϋπολογισμού.
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά (17% αντί 24%) ως το τέλος του χρόνου και όχι να το καταργήσει την 1η Ιουλίου όπως είχε συμφωνηθεί αποτέλεσε μονομερή ενέργεια, η οποία σύμφωνα με το Βερολίνο αποτέλεσε «αλλαγή στην Έκθεση Υλοποίησης για την πορεία του προγράμματος προσαρμογής που ήδη είχε διαβιβαστεί στη γερμανική βουλή, δηλαδή στο κατά πόσο η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τα καθορισμένα μέτρα προσαρμογής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης