Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΤΕΑΕΠ: Από το 2019 το εφάπαξ θα καταβάλλεται σε τρεις μήνες

ΕΤΕΑΕΠ: Από το 2019 το εφάπαξ θα καταβάλλεται σε τρεις μήνες
Το σχέδιο θα υλοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει μηδενιστεί ο αριθμός των συσσωρευμένων αιτήσεων
Eντός τριμήνου εκτιμά η νέα διοίκηση του  Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) ότι θα χορηγείται από το 2019 το εφάπαξ στους δικαιούχους οι οποίοι μέχρι τώρα περίμεναν στην ουρά 3-4 χρόνια για να λάβουν την παροχή.
Το σχέδιο θα υλοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει μηδενιστεί ο αριθμός των συσσωρευμένων αιτήσεων.
Όπως ενημερώνει το ταμείο από την αρχή του έτους εξέδωσε 18.500 αποφάσεις εφάπαξ παροχών, συνολικής δαπάνης 303 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του να σημειώσουν ποσοστιαία μείωση της τάξης του 35%.
Συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου 2018, οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ είχαν υποχωρήσει στις 31.318, συνολικού κόστους 389,85 εκατ. ευρώ.
Το ΕΤΕΑΕΠ το μήνα Ιούνιο πλήρωσε επιπλέον 3.246 δικαιούχους, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των αποφάσεων που εκδίδει μηνιαίως.
Σε ότι αφορά το ποσό από την επιχορήγηση που έχει απορροφήσει το ΕΤΕΑΕΠ το εξάμηνο (1/1/2018 έως 30/6/2018), αυτό ανέρχεται στο ύψος των 203,73 εκατ. ευρώ.
Η εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου συντέλεσε στο να επιτευχθούν οι στόχοι για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του και να απορροφηθεί το αντίστοιχο ποσό από την κρατική επιχορήγηση που αφορά τα εκκρεμή εφάπαξ.
«Μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων παροχής εφάπαξ θα έχει μηδενιστεί. Από το νέο έτος το εφάπαξ θα καταβάλλεται εντός τριμήνου από την έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των συνταξιούχων», επεσήμανε ο αναπληρωτής Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ, κ. Μάρκος Μπασιούκας.              

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης