Τελευταία Νέα
old

Αμοιβή 3 εκατ. για την Rothschild το 2018 για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στην Ελλάδα

Αμοιβή 3 εκατ. για την Rothschild το 2018 για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στην Ελλάδα
Αμοιβή 3 εκατ. για την Rothschild το 2018 για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που θα προσφέρει στην Ελλάδα
Το ποσό των 3 εκατ. ευρώ θα λάβει ως αμοιβή η Rothschild για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που θα προσφέρει στην Ελλάδα.
Αυτό προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιωργου Χουλιαράκη με την οποία ανανεώνεται για ένα  ακόμη χρόνο η σύμβαση με τον επενδυτικό και συμβουλευτικό οίκο, ο οποίος θα έχει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς (ESM, EFSF, IMF, κλπ.) στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση:    

Επικυρώνεται η ρήτρα επιπλέον παροχής  99.000 ευρώ για την παράταση της σύμβασης το 2018 και ορίζεται επιπλέον ότι με την προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου της εξόδου στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, μέσω έκδοσης κρατικών ομολόγων ωρίμανσης 24 μηνών κατ' ελάχιστο, θα καταβληθεί ως αμοιβή (success fee) ποσό έως € 3.000.000,00 συνολικά, ως εξής:

-ποσό έως € 1.500.000,00 μετά την υλοποίηση της πρώτης έκδοσης και

-ποσό έως € 1.500.000,00 μετά την υλοποίηση της δεύτερης συνεχόμενης έκδοσης.

Σημειώνεται ότι η ανάλογη σύμβαση του 2017 όριζε πέρα από την ετήσια αμοιβή των 99.000 ευρώ και  αμοιβή (success fee) ποσό € 1.500.000,00 για κάθε έκδοση κρατικών ομολόγων ωρίμανσης 24 μηνών κατ' ελάχιστο. Για την έκδοση εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας (52 εβδομάδων) ορίστηκε αμοιβή (successfee) ποσό έως € 2.000.000,00 συνολικά, ως εξής: ποσό € 1.000.000,00 μετά την υλοποίηση της πρώτης έκδοσης και ποσό € 1.000.000,00 μετά την υλοποίηση της δεύτερης συνεχόμενης έκδοσης.

Στη φετινή απόφαση αναφέρεται οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που πρόκειται να παρασχεθούν έως την 31-12-2018 είναι:

1. Συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς (ESM, EFSF, IMF, κλπ.) για την αποτελεσματική εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και την αποτύπωση των επιπτώσεών τους στη διάρθρωση του δημοσίου χρέους.
2. Σχεδιασμός αξιόπιστης μεσοπρόθεσμης στρατηγικής χρηματοδότησης του Ε.Δ. η οποία να ανταποκρίνεται στις απαιτητικές και αυξημένες προσδοκίες των κεφαλαιαγορών.
3. Εμπέδωση της διεθνούς αξιοπιστίας του Ε.Δ. μέσω κατάλληλων επαφών και επιμελημένων προβολών των πρόσφατων επιτευγμάτων της ελληνικής οικονομίας καθώς και των προοπτικών της για τα επόμενα έτη.
4. Ανανέωση της εμπιστοσύνης των αγορών κεφαλαίων τους προσεχείς δώδεκα μήνες μέσω νέων εκδόσεων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) και Εντόκων Γραμματίων Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 52 εβδομάδων.
5. Εμπεριστατωμένη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους μετά την ολοκλήρωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, καθώς και εκτίμηση των μελλοντικών επιπτώσεων από την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης