Τελευταία Νέα
Οικονομία

AP: Ιδιωτικοποιήσεις και ενέργεια στο επίκεντρο των σημερινών (26/2) επαφών κυβέρνησης - Θεσμών

AP: Ιδιωτικοποιήσεις και ενέργεια στο επίκεντρο των σημερινών (26/2) επαφών κυβέρνησης - Θεσμών
Σήμερα (26/2/2018) επιστρέφουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών ώστε να αρχίσει η τέταρτη αξιολόγηση
Μόλις πέντε μήνες πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης (τον Αύγουστο του 2018), η ελληνική κυβέρνηση ανοίγει τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς για τις μεταρρυθμίσεις, όπως μεταδίδει το Associated Press.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ στην Αθήνα σήμερα (26/2/2018) θα αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις και την ενέργεια.
Όπως σχολιάζει το Associated Press, η Ελλάδα υπέγραψε το πρώτο από τα τρία προγράμματα διάσωσης το 2010, αφού παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα ήταν πολύ υψηλότερο από ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά και οι επενδυτές σταμάτησε να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα.
«Για να εξασφαλίσει τα κονδύλια που την κράτησαν στη ζωή, η χώρα έχει μειώσει τις δαπάνες και τους μισθούς του δημόσιου τομέα, αύξησε τους φόρους και αναμόρφωσε εκτενώς την οικονομία της.
Ωστόσο, τα μέτρα επιδείνωσαν μια ύφεση που εξάλειψε το ένα τέταρτο της οικονομίας και οδήγησε στην αύξηση της ανεργίας» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης