Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα των επενδύσεων - Ρεκόρ το 2017, προς αύξηση το 2018

Παπαδημητρίου: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα των επενδύσεων - Ρεκόρ το 2017, προς αύξηση το 2018
«Εντός του 2018 έχει ανακοινωθεί μια σειρά από τεράστιες επενδύσεις στη βιομηχανία και στον τουρισμό»
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει αποκτήσει μια πρωτοφανή σταθερότητα που δεν είχε για μια δεκαετία» τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ", με αφορμή τη συμμετοχή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε πάνελ, όπου θα επίκεντρο της προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά της.
«Το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά που όχι μόνο η ελληνική οικονομία παρουσίασε τέσσερα τρίμηνα ανάπτυξης, αλλά παράλληλα προσεγγίσαμε τα 4 δισ. ευρώ άμεσων ξένων επενδύσεων.
Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, που δεν παραπέμπει στην εποχή συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πριν από το 2015, όπως τεχνηέντως προσπαθούν πολλοί να πείσουν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.
Τέτοιους αριθμούς η ελληνική οικονομία έχει να δει από το 2006, δηλαδή από την εποχή της απόλυτης κανονικότητας» επισημαίνει ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος τονίζει: «Το 2017 οι ιδιωτικές επενδύσεις βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο για τα τελευταία έξι χρόνια, δηλαδή στα 9,9 δισ.».
Στην ερώτηση για το αν θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα και το 2018, ο υπουργός Οικονομίας απαντά:
«Όχι μόνο, θα ενταθεί κιόλας.
Εντός του 2018 έχει ανακοινωθεί μια σειρά από τεράστιες επενδύσεις στη βιομηχανία και στον τουρισμό, ενώ υπάρχει αντίστοιχο μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις χαρτοφυλακίου.
Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον βαίνει αυξανόμενο, κάτι που προκύπτει από τους ξένους επενδυτές που ζητούν σε συνεχή βάση να μας συναντήσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης