Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Έχουμε ρεκόρ ξένων άμεσων επενδύσεων - Στον τομέα της βιομηχανίας θα δούμε νέα επενδυτικά σχέδια

Παπαδημητρίου: Έχουμε ρεκόρ ξένων άμεσων επενδύσεων - Στον τομέα της βιομηχανίας θα δούμε νέα επενδυτικά σχέδια
«Aναμένονται να ξεκινήσουν επενδύσεις στις τουριστικές υποδομές που με συντηρητικές προβλέψεις θα ξεπεράσουν τα δύο δισ. ευρώ», αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου
«Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει όλα τα επενδυτικά σχέδια που παρουσιάζονται», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Real News ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι  αναμένονται να ξεκινήσουν επενδύσεις στις τουριστικές υποδομές και στον τομέα της βιομηχανίας θα υλοποιηθούν νέα επενδυτικά σχέδια.
«Είμαστε απολύτως φιλικοί στις επενδύσεις και αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι μας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας πως «το έχουν κατανοήσει καλά και όλοι οι επενδυτές που έρχονται για να μας συναντήσουν».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, «σίγουρα στον τομέα της βιομηχανίας πρόκειται να δούμε νέα επενδυτικά σχέδια να υλοποιούνται, κυρίως από εγχώριους επενδυτές που έχουν αποφασίσει να μην εγκαταλείψουν τη χώρα επιδεικνύοντας μια πατριωτική στάση, αλλά και επίσης από ξένους παράγοντες που βλέπουν ευκαιρίες εδώ», ενώ «αναμένονται να ξεκινήσουν επενδύσεις στις τουριστικές υποδομές που με συντηρητικές προβλέψεις θα ξεπεράσουν τα δύο δισ. ευρώ».
Επιπλέον, όπως σημειώνει,  «η Ελλάδα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όσων θέλουν να επενδύσουν στα logistics.
Τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι δύο καλά παραδείγματα ως προς αυτό.
 Αλλά θυμίζω πως μια χώρα σαν την Ελλάδα έχει πολλές ακόμα ευκαιρίες στον τομέα αυτό που είμαι σίγουρος ότι όταν ανακοινωθούν θα εκπλήξουν ευχάριστα».
Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει, «κατάφερε μετά από μια πρωτοφανώς χρονικά μεγάλη αστάθεια, να πείσει τους διεθνείς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες πως η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες σε πολλούς τομείς, που κανείς μέχρι τώρα δεν πίστευε».
Υπογραμμίζει ότι οι αριθμοί για την ελληνική οικονομία μιλούν μόνοι τους και μάλιστα «φέτος έχουμε ρεκόρ ξένων άμεσων επενδύσεων, κάτι που σαφώς είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του κλίματος στο εξωτερικό».
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, αφού σημειώνει πως είμαστε στην τελική ευθεία, αναφέρει ότι «οι εκπρόσωποι των Θεσμών θέλησαν να ελέγξουν περισσότερο τα σχέδιά μας ώστε να σιγουρευτούν πως η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος.
Έχουν πειστεί για ό,τι τούς λέγαμε εξ αρχής και σύντομα θα ξεκινήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης