Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κλείνουν τα προαπαιτούμενα πριν το Eurogroup στις 22/1 - Νέο EWG για τη σύνταξη της έκθεσης των θεσμών

Κλείνουν τα προαπαιτούμενα πριν το Eurogroup στις 22/1 - Νέο EWG για τη σύνταξη της έκθεσης των θεσμών
Κλείνουν τα προαπαιτούμενα πριν το Eurgroup στις 22/1 - Νέο EWG για τη σύνταξη της έκθεσης των θεσμών
Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (EWG)  που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με την ελληνική πλευρά να εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Σύμφωνα με πλήροφορίες από πηγή της Ευρωζώνης, η πορεία ολοκλήρωσης της γ' αξιολόγησης θα συζητηθεί εκ νέου πριν από το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου καθώς δεδομένου ότι η ψηφοφορία των προαπαιτούμενων πραγματοποιήθηκε χθες (10/1) το βράδυ, δεν υπήρχε χρόνος για τη σύνταξη της έκθεσης των θεσμών για την εφαρμογή τους.
Ο κ. Χουλιαράκης παρέιχε διαβεβαιώσεις ότι το κεφάλαιο των προαπαιτούμενων (σ.σ. τα λίγα που απομένουν) ότι θα έχει κλείσει πριν από το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου 2018, στo οποίo θα προεδρεύσει για πρώτη φορά ο αντικαταστάτης του Ολλανδού Jeroen Dijsselbloem, Πορτογάλος Mário Centeno.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του Euro Working Group ανέφεραν ότι διεξήχθη σε καλό κλίμα, ενώ ήταν θετική η αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των προαπαιτούμενων.
Η συνέχεια έπεται με την εκταμίευσης της μνημονιακής δόσης, που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών  θα είναι μόλις 4,5 δις. ευρώ.
Αυτό τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι τα 3 δισ. θα διοχετευτούν στις δανειακές ανάγκες και το 1,5 δισ. στην πληρωμή των  ληξιπρόθεσμων χρεών.
Να σημειωθεί ότι από αύριο (12/1) αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Mário Centeno.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του νέου προέδρου, η «τελετή παράδοσης-παραλαβής» θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Παρίσι, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο Mário Centeno και όπου θα μεταβεί γι' αυτόν το σκοπό και ο απερχόμενος πρόεδρος, Jeroen Dijsselbloem.
Επιπρόσθετα, σήμερα (11/1) εξελέγη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Euroworking Group, ο νέος πρόεδρος του οργάνου, ο Ολλανδός  Hans Vijlbrief, αντικαθιστώντας τον Αυστριακό Thomas Wizer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης