Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Οι μεταρρυθμίσεις θα βελτιώσουν την επιστοσύνη στην ελληνική οικονομία

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Οι μεταρρυθμίσεις θα βελτιώσουν την επιστοσύνη στην ελληνική οικονομία
Η Ελλάδα βιώνει επενδυτική και αναπτυξιακή αναζωογόνηση
Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, μιλώντας στο Forum που διοργάνωσε η Capital Link.
«Μετά από πολλά χρόνια αναταραχής, η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα φέτος: το 2017 είναι το σημείο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Η επενδυτική και αναπτυξιακή αναζωογόνηση της Ελλάδας οφείλεται στη νέα Εθνική  Αναπτυξιακή Στρατηγική (ΕΑΣ) της Κυβέρνησης, η οποία καθιερώνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, φιλικό προς τις επενδύσεις και προσανατολισμένο στις εξαγωγές.
Αυτό το μοντέλο βασίζεται στην ενισχυμένη εγχώρια βιομηχανική παραγωγή διεθνών εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών, υψηλής προστιθέμενης αξίας και γνώσης αντιστοίχως και στην απασχόληση του υψηλής ειδίκευσης και καλά επιμορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού.
Προχωρώντας προς το 2018, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαφαίνονται ακόμα πιο θετικές.
Η εμπιστοσύνη στην οικονομία θα ενισχυθεί με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τον Αύγουστο όπως και με την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης