Τελευταία Νέα
old

Συνεχίζεται η κόντρα Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και ΕΚΤ για τα ελληνικά μνημόνια

Συνεχίζεται η κόντρα Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και ΕΚΤ για τα ελληνικά μνημόνια
Η ΕΚΤ αγνοεί συστηματικά το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο εκπρόσωπος του ΕΕΣ
Νέα επίθεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξαπέλυσε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ), αναφορικά με το ότι δεν αποστέλλει σε αυτό στοιχεία τα οποία της έχουν ζητηθεί.
Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΕΕΣ για τα λάθη που έγιναν από πλευράς Ευρωπαίων και κυρίως της Κομισιόν στα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, το Ελεγκτικό Συνέδριο, κατηγορεί ευθέως και την ΕΚΤ.
Μιλώντας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου, ο Baudilio Tome Muguruza, στέλεχος του ΕΕΣ, επιτέθηκε στην ΕΚΤ, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δεν στέλνει στοιχεία που της έχουν ζητηθεί.
Όπως υποστήριξε ανάλογη στάση διατήρησε η ΕΚΤ και το 2016 σε έρευνα που πραγματοποίησε ο ΕΕΣ για τον SSM.
«Αναζητούμε τρόπους για να αλλάξουμε, να ξεμπλοκάρουμε αυτή την κατάσταση και εάν χρειαστεί να αμυνθούμε του ελεγκτικού μας ρόλου», τόνισε ο κ. Muguruza.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υποστήριξε ότι η Επιτροπή καλωσορίζει την έκθεση του ΕΕΣ και διευκρίνισε ότι αφορά τα δύο προηγούμενα προγράμματα στήριξης για την Ελλάδα.
Προσέθεσε ότι η Κομισιόν παραμένει, πάντα, ανοικτή σε προτάσεις και πάντα αποδέχεται τις εισηγήσεις του ΕΕΣ και μάλιστα είναι έτοιμη να τις εφαρμόσει έως τα τέλη του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης