Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Ποιες περιπτώσεις η εφορία θα θεωρεί αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας

ΑΑΔΕ: Ποιες περιπτώσεις η εφορία θα θεωρεί αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας
Περιλαμβάνονται και ζητήματα που αδικούσαν τους φορολογούμενους, όπως είναι ο χαρακτηρισμός ως εισόδημα χρημάτων που είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους από πώληση ακινήτων σε εμπορικές τιμές
Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το ποιες περιπτώσεις εισοδημάτων των φορολογούμενων θεωρούνται αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να επιταχυνθούν οι φορολογικοί έλεγχοι και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά τους.
Με εγκύκλιο της, η ΑΑΔΕ παρέχει διευκρινίσεις σε μια σειρά από περιπτώσεις στους φορολογικούς ελέγχους προσαύξησης περιουσίας.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και ζητήματα που αδικούσαν τους φορολογούμενους, όπως είναι ο χαρακτηρισμός ως εισόδημα χρημάτων που είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους από πώληση ακινήτων σε εμπορικές τιμές, όταν στα συμβόλαια αναγράφονταν η αντικειμενική αξία η οποία ήταν μικρότερη από την πρώτη.
Πλέον, όπως αναφέρεται, οι διαφορές αυτές δεν θα θεωρούνται αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, εφόσον είναι εμφανής η προέλευση τους ακόμα και αν δεν είχαν καταγραφεί στα συμβόλαια και δεν θα επιβαρύνονται με τις ποινές και τους πρόσθετους φόρους που προβλέπει ο νόμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης