Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ριζικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ - Αποκτούν κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και δημοσίευση ισολογισμού στα αγγλικά

tags :
Ριζικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ - Αποκτούν κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και δημοσίευση ισολογισμού στα αγγλικά
Για κάθε εταιρεία προβλέπεται η δημιουργία διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου, ενώ οι διοικήσεις θα αξιολογούνται ανά δύο χρόνια
Σε νέα εποχή μπαίνουν οι ΔΕΚΟ καθώς αλλάζει ριζικά πλέον ο τρόπος διοίκησης τους οι οποίες θα μεταφερθούν στο υπερταμείο.
Όπως αποκαλύπτει η "Καθημερινή της Κυριακής" στο εξής οι ΔΕΚΟ θα αποκτήσουν κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, υποχρέωση τριμηνιαίας δημοσιοποίησης των οικονομικών τους μεγεθών, με τον ετήσιο ισολογισμό και στα αγγλικά, τήρηση των χρηματοοικονομικών τους στοιχείων σε Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, επιτροπές εσωτερικού ελέγχου, ετήσια και πενταετή επιχειρησιακά σχέδια, ονομαστική αναφορά των αποδοχών των μελών των διοικήσεων κ.ά.
Οι νέοι κανόνες λειτουργίας θα αφορούν το σύνολο των θυγατρικών του υπερταμείου.
Για κάθε εταιρεία προβλέπεται η δημιουργία διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου, ενώ οι διοικήσεις θα αξιολογούνται ανά δύο χρόνια.
Ορίζεται επίσης ότι οι επιχειρήσεις που συνιστούν φορείς γενικής κυβέρνησης, θα συνεχίσουν να υποβάλλουν μηνιαίες δημοσιονομικές αναφορές.
Ο νέος εσωτερικός κανονισμός ρυθμίζει τις σχέσεις του τριγώνου που ορίζουν το υπερταμείο, το Δημόσιο (κυβέρνηση) και η ΔΕΚΟ. Οι σχέσεις λοιπόν των τριών ρυθμίζονται μέσω του Μηχανισμού Συντονισμού, ο οποίος στόχο έχει να συγκεράσει τις προτεραιότητες και τους στόχους κυρίως των δύο πλευρών, δηλαδή του Δημοσίου και του υπερταμείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης