Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γαβρόγλου: Πολύ δύσκολη η 3η αξιολόγηση - Διαμορφώνονται οι όροι ολοκλήρωσης του μνημονίου

Γαβρόγλου: Πολύ δύσκολη η 3η αξιολόγηση - Διαμορφώνονται οι όροι ολοκλήρωσης του μνημονίου
Το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να ολοκληρωθεί με αποφασιστικότητα διότι, διαφορετικά, «όσα έχουμε κάνει θα μείνουν στον αέρα», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.
Για πρώτη φορά η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στηριζόταν σε πράγματα που έχουμε κάνει και αποτελούν τμήμα ενός συνολικού σχεδίου, τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή».
Το συνολικό αυτό σχέδιο πρέπει να ολοκληρωθεί με αποφασιστικότητα διότι, διαφορετικά, «όσα έχουμε κάνει θα μείνουν στον αέρα», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.
Είπε ότι «το επικοινωνιακό δεν είναι και δεν μπορεί να είναι προνομιακό μας πεδίο», έκανε λόγο για «ψευδή, ή διαστρεβλωμένα ή ακόμα και διογκωμένα ρεπορτάζ» για σειρά ζητημάτων και πρόσθεσε ότι γι' αυτό πρέπει να επιμείνουμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας και αυτές ακούγονται με προσοχή από τον κόσμο».
Αναφορικά, δε με την Eldorado είπε ότι «η κίνηση της εταιρείας ήταν χάριν -επιεικώς- εντυπωσιασμού».
Εκτίμησε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα είναι πολύ δύσκολη γιατί «θα αρχίσουν να διαμορφώνονται οι όροι ολοκλήρωσης του μνημονίου» και υπογράμμισε ότι «πρέπει να είμαστε απόλυτα σταθεροί πως το μονοπάτι που έχουμε χαράξει -σε ένα πλαίσιο συνεννόησης με τους θεσμούς- είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην έξοδο».
Ως προς τις δεσμεύσεις στην μετά μνημόνιο εποχή, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η αντιστροφή του κλίματος στην Ευρώπη που «είναι κατόρθωμα αυτής της κυβέρνησης» δεν θα επιτρέψει την απομόνωση της Ελλάδας σε περίπτωση που κατατεθούν παράλογες απαιτήσεις.
Ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το άνοιγμα των σχολείων «χωρίς παραλυτικά προβλήματα», ενώ μίλησε και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση -με δεδομένη την έλλειψη επαρκών πόρων- για την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία ειδικής αγωγής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης