Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Κόλλιας (ΟΕΕ): Να δωθούν κίνητρα στους φορολογούμενους για να ζητούν αποδείξεις

tags :
Κ. Κόλλιας (ΟΕΕ): Να δωθούν κίνητρα στους φορολογούμενους για να ζητούν αποδείξεις
Δήλωση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προσφέρει ισχυρά κίνητρα στους φορολογούμενους ούτως ώστε να ζητούν αποδείξεις, τόνισε ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ).
Με αφορμή την ανακοίνωση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανούτσου, για την επιτάχυνση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το TAXIS, ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι η εν λόγω ανακοίνωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δικαιώνει τη θέση του ΟΕΕ.
Προσέθεσε, ακόμη, πως «πγια παρέμβαση, η υλοποίηση της οποίας θα έλυνε τα χέρια, τόσο των υπόχρεων στην απόδοσή του, όσο και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, και θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό και τη φοροκλοπή, καθώς το Δημόσιο θα είχε τον πλήρη έλεγχο όλων των συναλλαγών.
Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει εξαγγελθεί και από άλλες κυβερνήσεις, πρέπει να διασφαλιστεί η επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εφαρμογή του.
Για να στεφθεί, όμως, με επιτυχία η διασύνδεση, απαιτείται και σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα δίνουν ισχυρά κίνητρα στους φορολογούμενους να ζητούν απόδειξη.
Η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες εσόδων στον κουβά της φοροδιαφυγής.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας για θέματα οικονομίας, δηλώνει ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, που λειτουργεί εις βάρος των συνεπών φορολογουμένων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης