Τελευταία Νέα
old

Taz: Στην Ελλάδα ιδιωτικοποιείται η κρατική εταιρεία ύδρευσης παρά την αντίθεση της ΕΕ

tags :
Taz: Στην Ελλάδα ιδιωτικοποιείται η κρατική εταιρεία ύδρευσης παρά την αντίθεση της ΕΕ
Στη λίστα των πωλήσεων του ΤΑΙΠΕΔ του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, που ιδρύθηκε έπειτα από γερμανικές πιέσεις, βρίσκονται η σιδηροδρομική εταιρεία, το ταχυδρομείο, το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και η εμπορική έκθεση στη Θεσσαλονίκη
Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ενώ βρίσκει αντίθετη την ΕΕ, παρόλα αυτά προχωράει κανονικά στη χώρα μας, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Taz.
Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:
Η διαμάχη για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών εταιρειών ύδρευσης στην Ευρώπη αναβιώνει, κι αυτό οφείλεται στις απαιτήσεις των πιστωτών της Ελλάδας.
Η ελληνική κυβέρνηση εκτός από το μετρό της Αθήνας, θέλει να ιδιωτικοποιήσει τις εταιρείες ύδρευσης στην πρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη.
Τώρα ακτιβιστές από τη διαδικτυακή πλατφόρμα «We Move» και το γερμανικό δίκτυο «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα», παρέδωσε 170.000 υπογραφές στον επικεφαλής του EuroWorking Group, Thomas Wieser, στις Βρυξέλλες.
Οι υπογράφοντες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία απαιτούν να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Ο Wieser δίσταζε να δεχθεί τις υπογραφές.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τον ευατό του αδικαιολόγητο, όπως και την ΕΕ, καθώς έπρεπε να αποσύρουν μια αμφιλεγόμενη πρόταση για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας υδάτων μετά από τις διαμαρτυρίες το 2013.
"Οι αρχές της ΕΕ πετάνε ο ένας στον άλλον «το μπαλάκι», κανείς δεν θέλει να αναλάβει ευθύνη", επικρίνει βουλευτής του Bundestag, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε κατά της αμφιλεγόμενης ιδιωτικοποίησης στις Βρυξέλλες.
Επικρίνει επίσης άλλες αποφάσεις της ΕΕ, όπως η μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, η μείωση των δικαιωμάτων απασχόλησης και οι φορολογικές αυξήσεις.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει ριζικά την πολιτική της για την Ελλάδα", δήλωσε ο Andrej Hunko.
Έχουν υπολογιστεί να μαζευτεί ένα ποσό έξι δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα.
Στη λίστα των πωλήσεων του ΤΑΙΠΕΔ του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, που ιδρύθηκε έπειτα από γερμανικές πιέσεις, βρίσκονται η σιδηροδρομική εταιρεία, το ταχυδρομείο, το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και η εμπορική έκθεση στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την εταιρεία ύδρευσης.
Κερδοφόρα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν ήδη πουληθεί στη γερμανική συμφερόντων Fraport, η συμφωνία είχε επιτευχθεί έπειτα από πιέσεις του γερμανού Υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schäuble.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, οι κύριοι ενδιαφερόμενοι για την εταιρεία ύδρευσης στην Ελλάδα είναι η γαλλική εταιρεία Suez.
Πριν από τέσσερα χρόνια, η ΕΕ απέκλειε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των κρατικών εταιρειών ύδρευσης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης