Τελευταία Νέα
old

Στασινός (ΤΕΕ): Η εκτίμηση ακινήτων πρέπει να σταματήσει να είναι ένα κλειστό επάγγελμα

tags :
Στασινός (ΤΕΕ): Η εκτίμηση ακινήτων πρέπει να σταματήσει να είναι ένα κλειστό επάγγελμα
Αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομίας δείχνει μία επίμονη στάση να αφήσει το ΤΕΕ έξω από τη διαδικασία των εκτιμητών ακινήτων
«Η εκτίμηση του ακινήτου δεν μπορεί να παραμένει ένα κλειστό επάγγελμα» τόνισε σήμερα 19 Ιουλίου 2017, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, στην ομιλία του που άνοιξε την ημερίδα που διοργανώσει το επιμελητήριο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
«Ενώ συζητάμε συνέχεια κατ΄απαίτηση των δανειστών για το άνοιγμα των επαγγελμάτων, ειδικά για το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού, που περιλαμβάνει 110.000 επιστήμονες χωρίς δουλειά, στη χώρα μας, εξακολουθούμε να έχουμε λιγότερους από 600 πιστοποιημένους εκτιμητές για το σύνολο αυτών των υποθέσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ενώ επισήμανε:
«Ειδικότερα, στις 3 Αυγούστου 2017 ξεκινά η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών, διαδικασία, στην οποία αναμένεται να ενταχθούν 300.000 έως 400.000 υποθέσεις».
Υποστήριξε πως «αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομίας δείχνει μία επίμονη στάση να αφήσει το ΤΕΕ έξω από τη διαδικασία των εκτιμητών ακινήτων» σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό είναι τουλάχιστον παράξενο» ενώ ζήτησε την συμβολή της πολιτείας και της κυβέρνησης για την άμεση επίλυση του θέματος των εκτιμήσεων ακινήτων.
Όσον αφορά τον εξωδικαστικό τρόπο ρύθμισης οφειλών ο κ. Στασινός δήλωσε ότι «είναι ίσως μία τεράστια ευκαιρία για τη χώρα, προς το δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης και έτσι θα πρέπει να το δούμε.
Είναι ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό βήμα προκειμένου να λύσουμε πολλά προβλήματα που έχουμε σαν χώρα, καθώς δε γίνεται, χωρίς να λυθεί αυτό το ζήτημα, των τεραστίων οφειλών, να πάρει η χώρα το δρόμο της ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης