Τελευταία Νέα
old

Τσίπρας: Κοντά στα 15 έτη η επιμήκυνση των ωριμάνσεων για την αποπληρωμή του χρέους

Τσίπρας: Κοντά στα 15 έτη η επιμήκυνση των ωριμάνσεων για την αποπληρωμή του χρέους
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυτό που διασφαλίστηκε είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα στο ύψος του 2% του ΑΕΠ
O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει κλειδωμένος αλγόριθμος σε ότι αφορά τα μέτρα για το χρέος, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυτό που διασφαλίστηκε είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα στο ύψος του 2% του ΑΕΠ.
Υπογράμμισε επίσης ότι το 0-15 που μπαίνει και αφορά στην επέκταση της ωρίμανσης των λήξεων δεν μπορεί να είναι στο μηδέν αλλά στην περιοχή του 15.
Αυτό σε συνδυασμό με τη ρήτρα ανάπτυξης μας δίνει σταθερότητα και βεβαιότητα ότι τα μέτρα για το χρέος «θα είναι κοντά στα δεκαπέντε χρόνια και σε κάθε περίπτωση οι εταίροι γίνονται συνεταίροι».
Απαντώντας στην κριτική του Κ. Μητσοτάκη για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως θεσμική χυδαιότητα δεν είναι όταν κάποιος κάνει κριτική ακόμη και σε σεβαστές αποφάσεις - όσον αφορά την εφαρμογή τους- της Δικαιοσύνης.
Θεσμική αθλιότητα είναι οι φορολογική ασυλία, τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν πολιτικά κόμματα και εκδότες, οι μίζες της Siemens, το Ερρίκος Ντυνάν, το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής, απάντησε σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης