Τελευταία Νέα
Οικονομία

Barroso: Το Grexit παραμένει στο τραπέζι - Η Γερμανία ζήτησε τη συμμετοχή του ΔΝΤ

tags :
Barroso: Το Grexit παραμένει στο τραπέζι - Η Γερμανία ζήτησε τη συμμετοχή του ΔΝΤ
Ο Barroso, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ελληνικής κρίσης, υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμη κύκλοι που υποστηρίζουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κυρίως στη Γερμανία
Η Γερμανία ζήτησε τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην ελληνική διάσωση, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 6-7 Ιουνίου 2017.
Ο Barroso, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ελληνικής κρίσης, υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμη κύκλοι που υποστηρίζουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κυρίως στη Γερμανία, «φωτογραφίζοντας» τον υπουργό Οικονομικών, Wolfang Schaeuble.
Ο πρώην κοινοτικός αξιωματούχος υποστήριξε εμμέσως τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως υπάρχει η αίσθηση στην Ε.Ε. ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα είναι πιο προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις.
H Γερμανία, καθώς και η Ολλανδία και η Φινλανδία, ζήτησαν τη συμμετοχή του Ταμείου στην ελληνική διάσωση, επειδή το ΔΝΤ είχε εμπειρία στις διάσωσεις κρατών, σε αντίθεση με την Κομισιόν.
Παρά τις αντιρρήσεις της η Ε.Ε. δέχθηκε τελικά την πρόταση της Angela Merkel, όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.
«Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ε.Ε. ακόμα και όταν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι οικονομολόγοι δήλωναν ότι η Ελλάδα θα έφευγε από την Ε.Ε. λόγω του χρέους και των αδυναμιών.
Αυτές οι δηλώσεις δημιουργούσαν πολύ αρνητικό κλίμα και momentum στις αγορές και όλοι αυτοί θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη κάποια στιγμή γιατί υοτίμησαν την πολιτική.
Παρά τις στερήσεις και τη λιτότητα που έχουν βιώσει, οι Έλληνες παραμένουν υπέρ της Ευρώπης», τόνισε ο Barroso.

(Πρώτη ενημέρωση 15:24, 6 Ιουνίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης