Τελευταία Νέα
old

Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ στην Ελλάδα): Υπάρχουν εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες για τις χώρες μας

tags :
Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ στην Ελλάδα): Υπάρχουν εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες για τις χώρες μας
Οποιεσδήποτε βελτιώσεις επιφέρει η ελληνική κυβέρνηση στο επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον επηρεάζει θετικά όλες τις εταιρείες - ελληνικές, αμερικανικές και άλλες ξένες εταιρείες
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Business Partners παραχώρησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt συζητώντας βασικά σημεία για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.
Ο κ. Pyatt τονίζει πως παρά την οικονομική αστάθεια στη χώρα μας υπάρχουν ευκαιρίες τόσο για τη χώρα μας όσο και για τις ΗΠΑ, για επενδύσεις, κάτι για το οποίο ήδη οι δύο χώρες εργάζονται.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να αυξηθεί η οικονομία της Ελλάδας.
Είναι σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην ευρύτερη ξένη επενδυτική κοινότητα ότι ο χρόνος είναι και πάλι ώριμος για την άσκηση επιχειρηματικών ευκαιριών στην Ελλάδα.
Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα θα διαφοροποιήσει τους επενδυτές της ώστε να συμπεριλάβει σημαντικές και επιρροές ομάδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενισχύοντας παράλληλα τους διμερείς εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς μας» υποστηρίζει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.
«Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να στηρίξω την προσπάθεια των ΗΠΑ να προωθήσουν την ανάπτυξη και να στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους ευρωπαίους συμμάχους μας για να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση της.
Είμαστε πρόθυμοι να δούμε τις εταιρείες των ΗΠΑ να επεκτείνουν τις υφιστάμενες επενδύσεις τους εδώ στην Ελλάδα και να επενδύσουν επίσης σε νέες επιχειρήσεις.
Υπάρχουν ορισμένες βιομηχανίες με δυνατότητες για πρόσθετες επενδύσεις, όπως ο τουρισμός και η ενέργεια, για να αναφέρουμε μόνο δύο» συνεχίζει.
Η κυβέρνηση μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες για τις αμερικανικές εταιρείες ξεκινώντας από την ακρόαση συμβουλών από εταιρείες εδώ, από το Αμερικανικό-Ελληνοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, από το Φόρουμ Επενδύσεων PhRMA, και άλλα σχετικά με το τι λειτουργεί για την προσέλκυση επενδύσεων.
Οποιεσδήποτε βελτιώσεις επιφέρει η ελληνική κυβέρνηση στο επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον επηρεάζει θετικά όλες τις εταιρείες - ελληνικές, αμερικανικές και άλλες ξένες εταιρείες.
Για την προτίμηση των αμερικανών επενδυτών στις ελληνικές εταιρείες, αλλά και αν οι εταιρείες της χώρας μας μπορούν να πετύχουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είπε:
«Οι αμερικανοί επενδυτές τροφοδοτούν τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρειάζονται κεφάλαια για να μεγαλώσουν και να προσλάβουν περισσότερους Έλληνες εργαζόμενους και αυτός ο ρόλος σίγουρα θα αυξηθεί.
Ομοίως, τα ελληνικά προϊόντα εμφανίζονται όλο και περισσότερο στην αμερικανική αγορά.
Στην αμερικανική πρεσβεία, εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να επεκταθούν στον Ατλαντικό.
Τον Ιούνιο ανυπομονώ να ταξιδέψω στην Ουάσιγκτον, και τη Νέα Υόρκη για την προώθηση διμερών συναλλαγών και επενδύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας με τους συνεργάτες μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Στη Summit Investment Summit στην Ουάσινγκτον και στο Ελληνικό Φόρουμ Επενδύσεων στη Νέα Υόρκη θα συναντηθώ με επιχειρηματίες και κυβερνητικούς ηγέτες για να συζητήσουμε την ελληνική αγορά και τα πολλά κοινά μας συμφέροντα.
Μια σειρά από καταπληκτικές ελληνικές εταιρείες μας προσυπογράφουν στη Summit Investment Summit για να επεκτείνουν την παρουσία τους στην αμερικανική αγορά, όπως οι Creta Farms, Pyramis, Laconic Gardens, SibaSoft, Maris Polymers, Petsiavas, Coltech και Danaos Management Consultants.
Εταιρείες όπως το Τσιμέντο Τιτάν, η Lavipharm και η Intralot αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν αυξήσει την ευημερία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης