Τελευταία Νέα
old

Με επιφύλαξη οι νέες συντάξεις των τραπεζικών - Στο 10% θα κυμαίνονται οι μειώσεις το 2019

Με επιφύλαξη οι νέες συντάξεις των τραπεζικών - Στο 10% θα κυμαίνονται οι μειώσεις το 2019
Οι πρώτες οριστικές «ψαλιδισμένες» συντάξεις με βάση το νόμο Κατρούγκαλου αναμένεται να εκδοθούν τον Ιούνιο
Με επιφύλαξη θα εκδίδονται οι νέες συντάξεις των ασφαλισμένων στα ειδικά ταμεία (τράπεζες, ΔΕΚΟ και ΤΣΜΕΔΕ) οι οποίοι κατέβαλαν υψηλότερο ασφάλιστρο από αυτό του κοινού καθεστώτος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (6,67% για τον ασφαλισμένο και 13,33% για τον εργοδότη).
Αυτό σημαίνει πως οι τραπεζικοί θα λαμβάνουν αρχικά χαμηλότερη σύνταξη η οποία όμως όταν γίνει η εκκαθάριση θα αυξάνεται.
Όπως ορίζει η τελευταία εγκύκλιος του ΕΦΚΑ για την ανταποδοτική σύνταξη, μόλις ολοκληρωθεί η έκδοση των σχετικών διευκρινιστικών εγκυκλίων θα γίνονται οι απαραίτητες προς τα άνω διορθώσεις.
Δηλαδή το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης των τραπεζικών και των άλλων ασφαλισμένων θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά.
Οι πρώτες οριστικές «ψαλιδισμένες» συντάξεις με βάση το νόμο Κατρούγκαλου αναμένεται να εκδοθούν τον Ιούνιο.
Η προσωπική διαφορά των σημερινών συνταξιούχων τραπεζικών, σύμφωνα με το δικηγόρο Κώστα Τσουκαλά, κυμαίνεται γύρω στο 10%.
Δηλαδή στις περισσότερες περιπτώσεις οι συντάξεις των πρώην τραπεζοϋπαλλήλων δε θα χρειαστεί να περικοπούν το 2019 έως 18% όπως ορίζει το πλαφόν.
Για παράδειγμα , συνταξιούχος της Εθνικής με 35 χρόνια ασφάλισης λαμβάνει σήμερα σύνταξη 1.550 ευρώ ( από 2.200 που ελάμβανε πριν από τις περικοπές). Μετά τον επαναυπολογισμό η σύνταξή του θα μειωθεί στα 1400 ευρώ ( μείωση 10%)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης