Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πηγές ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Η ΕΕ να επιλύσει το ελληνικό ζήτημα - Στηρίζουμε το ΔΝΤ για το χρέος - Θα υπάρξουν συζητήσεις στην G7

Πηγές ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Η ΕΕ να επιλύσει το ελληνικό ζήτημα - Στηρίζουμε το ΔΝΤ για το χρέος - Θα υπάρξουν συζητήσεις στην G7
Ο Αμερικανός  αξιωματούχος είπε ότι πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν προκειμένου η χώρα να επανέλθει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.
Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του G7 (11-13 Μαΐου) στο Μπάρι της Ιταλίας αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους, όπως αποκάλυψε ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν προκειμένου η χώρα να επανέλθει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.
H ίδια πηγή μετέφερε την επιθυμία του υπουργού Οικονομικών των  ΗΠΑ, Steven Mnuchin, η Ευρωζώνη να επιλύσει το ελληνικό ζήτημα.
Η  κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένει την τελική συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της πριν γνωστοποιήσει τις δικές της θέσεις.
Επανέλαβε δε, πως οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, ωστόσο απέφυγε να τοποθετηθεί για τον ρόλο, που θα μπορούσε να διαδραματίσει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.
Πάντως δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, πως η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους, οπότε η στάση των ΗΠΑ στο θέμα αυτό αναμένεται να κινηθεί στο ίδιος μήκος κύματος με αυτή του ΔΝΤ.
Στις εργασίες της συνόδου της ομάδας των G7, εξάλλου θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών ΗΠΑ και Γερμανίας Steven Mnuchin και Wolfgang Schaeuble αντίστοιχα αλλά και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici, οπότε αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις τους για το ελληνικό ζήτημα.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης