Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές κυβέρνησης και δανειστών - «Κλείδωσαν» Υγεία και Παιδεία, «αγκάθι» το συνταξιοδοτικό

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές κυβέρνησης και δανειστών - «Κλείδωσαν» Υγεία και Παιδεία, «αγκάθι» το συνταξιοδοτικό
Στη συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών προσήλθε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας
Ολοκληρώθηκαν περί τις 22:00 οι σημερινές (28 Απριλίου 2017) συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου ξεκίνησαν από τις 16:00 το μεσημέρι.
Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, έχουν «κλειδώσει» τα θέματα Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας, ενώ στα δημοσιονομικά παραμένει ανοικτό το θέμα της μείωσης των συντάξεων, που αποτελεί και το μεγάλο «αγκάθι» για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.
Ο ίδιος αξιωματούχος είπε πως το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν το πακέτο των μέτρων - αντίμετρων.
«Πετύχαμε συμφωνία σε όλα τα θέματα εκτός από το πακέτο των συντάξεων που δεν είναι μόνον τεχνικό έχει και πολιτικές πτυχές.
Στο φορολογικό πακέτο υπάρχει συμφωνία, ενώ στα χρηματοοικονομικά συζητήθηκαν και θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης», τόνισε, ενώ υπογράμμισε πως στα «κόκκινα» δάνεια υπάρχει πολιτικό ζήτημα, χωρίς να διευκρινίσει.
«Δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά και για το ποιο μέρος του πλεονάσματος 4,2% είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα.
Θα γίνει όμως», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η πρώτη συνάντηση που έγινε στις 16:00 είχε ως θέμα τα δημοσιονομικά, ενώ στις 18:30 ακολούθησε νέος γύρος συζητήσεων για τα χρηματοπιστωτικά.
Στη συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών προσήλθε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
Η συνάντηση διήρκησε περισσότερο του αναμενομένου, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει η συνάντηση για τα εργασιακά, που είχε προγραμματιστεί για τις 19:30.
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο 29 Απριλίου, μετά τις 15:00 το μεσημέρι.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης