Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αξιωματούχος ΕΕ: Πρώτα η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις μετά θα ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση

Αξιωματούχος ΕΕ: Πρώτα η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις μετά θα ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση
Σύμφωνα με το CNBC, η συζήτηση για το ελληνικό χρέος παραμένει αβέβαιη
Στην κατ' αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα αναφέρεται το CNBC «φιλοξενώντας» και δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ, ο οποίος ουσιαστικά έριξε το μπαλάκι στην πλευρά της Ελλάδας.
Όπως επισημαίνεται παρ' όλο που η Ελλάδα συμφώνησε να νομοθετήσει νέα μέτρα του ΑΕΠ έως το τέλος της δεκαετίας, «δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Αθήνα, κάτι που αυξάνει τις αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τους πιστωτές της τον Ιούλιο.
Επίσης, οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, αναμένεται να περίπλοκες και να διαρκέσουν πολύ».
Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε στο CNBC ότι είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και μετά τα τεχνικά κλιμάκια θα μπορούν να ολοκληρώσουν τη δεύτερη αξιολόγηση.
Ωστόστο, οι δύσκολες συζητήσεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
«Θα αρχίσουμε τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος κι αυτή αναμένεται να είναι μια πολύ πολύπλοκη συζήτηση» δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης