Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Το ΔΝΤ δεν ζητά μέτρα για το 2018 - Στο τραπέζι και οι επικουρικές - Επιβεβαίωση bankingnews.gr

Υπουργείο Εργασίας: Το ΔΝΤ δεν ζητά μέτρα για το 2018 - Στο τραπέζι και οι επικουρικές - Επιβεβαίωση bankingnews.gr
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, προκειμένου να είναι ηπιότερη η μείωση των κύριων συντάξεων, αναφέρουν οι πηγές
Για τη Μάλτα αναχωρούν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου εν όψει του αυριανού Eurogroup.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, προκειμένου να είναι ηπιότερη η μείωση των κύριων συντάξεων, αναφέρουν οι πηγές, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του bankingnews.gr
Πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας αναφέρουν ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση για σήμερα, ενώ τονίζουν πως το λογικό είναι να υπάρξουν κάποιες επαφές.
Ενδεχομένως, όπως τονίζουν, ο Jeroen Dijsselbloem να θελήσει να μεταφέρει κάποιες πληροφορίες στα εμπλεκόμενα μέρη, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Wolfang Schaeuble.
Οι πηγές του υπουργείου ξεκαθαρίζουν ότι το ΔΝΤ δεν έχει θέσει θέμα εφαρμογής μέτρων από το 2018.
Αυτό που θέλει το Ταμείο είναι εφάπαξ εφαρμογή των μέτρων το 2019, με την ελληνική πλευρά να ζητά εφαρμογή σε δύο δόσεις.
Ερωτηθείς δε εάν το ΔΝΤ θα αποσύρει τις σκληρές θέσεις του για αύξηση του ορίου στις ομαδικές απολύσεις και επαναφορά της ανταπεργίας, ο κυβερνητικός αξιωματούχος απάντησε ότι τα εργασιακά είναι πάντα ανοικτά έως ότου κλείσει όλη η συμφωνία.
Κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκεί συζητήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά «νομίζω ότι αύριο κλείνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης