Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανέφικτη η τεχνική συμφωνία (SLA) για τη β’ αξιολόγηση στο Eurogroup της 7/4 - Τέταρτο στην ατζέντα το ελληνικό ζήτημα

Ανέφικτη η τεχνική συμφωνία (SLA) για τη β’ αξιολόγηση στο Eurogroup της 7/4 - Τέταρτο στην ατζέντα το ελληνικό ζήτημα
Είναι αδύνατη η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας καθώς δεν έχει γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ελλάδος - δανειστών στα καίρια ζητήματα 
Ανέφικτη θα πρέπει να θεωρείται οποιαδήποτε είδους συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο επικείμενο Eurogroup της 7ης Απριλίου 2017.
Είναι αδύνατη η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (SLA), καθώς δεν έχει γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ελλάδος - δανειστών στα καίρια ζητήματα του εργασιακού, της ΔΕΗ, αλλά και της επανεξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα, από το 2018 και μετά.
Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πιθανότητα να υπάρξει έκτακτο Eurogroup μέχρι την 20η Απριλίου, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές.
Είναι ενδεικτικό ότι στο ερχόμενο Eurοgroup, στις 7 Απριλίου 2017, το ελληνικό ζήτημα είναι τέταρτο στην επίσημη ατζέντα, και αυτό αποτελεί απόδειξη του αδιεξόδου που συνεχίσει να υφίσταται. 
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, πρώτη στην ατζέντα θα βρεθεί η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και οι προοπτικές του μπλοκ.
Δεύτερη θα είναι η τραπεζική ένωση των χωρών του ευρώ, με την κα Danièle Nouy του SSM να ενημερώνεται για το πρόγραμμα των κεντρικών τραπεζών το 2016 και το 2017, ενώ τρίτο στην ατζέντα θα είναι η πρόοδος που έχει καταγράψει η Κύπρος, η έτερη χώρα της Ε.Ε. που βρισκόταν υπό πρόγραμμα διάσωσης.

www.bankingnews.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης