Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν για ελληνικό πρόγραμμα: Στόχος παραμένει η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν

Κομισιόν για ελληνικό πρόγραμμα: Στόχος παραμένει η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν
Καμία ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το ελληνικό πρόγραμμα
Στο ίδιο μήκος κύματος με την Παρασκευή (31/3/2017) κινήθηκε και σήμερα (3/4/2017) η Κομισιόν όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα που πλέον συνεχίζονται από τις έδρες των εμπλεκόμενων μερών.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, στόχος παραμένει να διαμορφωθεί το έδαφος για τεχνική συμφωνία (SLA) το συντομότερο δυνατόν.
«Χτίζοντας στην πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις συνομιλίες, οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις από τις έδρες τους προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, παρ' ότι οι εν λόγω καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της ελληνικής αξιολόγησης είναι σημαντικές, κυρίως για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο τραπέζι υπάρχουν κάποια «παράλογα» αιτήματα που δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.
Επισημαίνεται ότι στην ουσία οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα έχουν κολλήσει, ενώ -όπως φαίνεται- κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος, με αποτέλεσμα η επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα να έχει εξελιχθεί σε θρίλερ.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, οι επισκέψεις του Donald Tusk και του Frank-Walter Steinmeier στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (5/4/2017), ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Γερμανός πρόεδρος θα βρίσκεται στην Αθήνα την Παρασκευή (7/4/2017) και θα έχει επαφές τόσο με τον Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης