Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης: Στη νέα κόντρα για το εργασιακό να επικρατήσει η εθνική θέση εργαζομένων - εργοδοτών

Κορκίδης: Στη νέα κόντρα για το εργασιακό να επικρατήσει η εθνική θέση εργαζομένων - εργοδοτών
Η ΕΣΕΕ δεσμεύεται να τηρήσει και να διεκδικήσει στο διάλογο με όλους τους θεσμούς τη συμφωνία με το ILO
«Το ύψος του κατώτατου μισθού δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης έως το 2018» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης με αφορμή διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΣΕΕ προς τους κοινωνικούς εταίρους για το κείμενο αρχών και την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
«Τα καυτά εργασιακά θέματα για ομαδικές απολύσεις, απεργιακό νόμο "lock-out", συλλογικές διαπραγματεύσεις και συνδικαλιστικό νόμο προβλέπονται στα 45 προαπαιτούμενα της β' αξιολόγησης, αλλά το ύψος του κατώτατου μισθού δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης έως το 2018» υποστηρίζει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η θεσμοθέτηση της «short-time» απασχόλησης αντί της σκληρότερης κλίμακας ομαδικών απολύσεων, δεν είναι κάτι διαφορετικό από μια ευέλικτη μορφή εργασίας μειωμένου ωραρίου για τη περίοδο που η επιχείρηση βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, διατηρώντας το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της.
«Το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων μας βρίσκει σύμφωνους στα περισσότερα και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη των θεσμών.
Η ΕΣΕΕ δεσμεύεται να τηρήσει και να διεκδικήσει στο διάλογο με όλους τους θεσμούς τη συμφωνία με το ILO και τη κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων που επικαιροποιήθηκε πρόσφατα.
Ελπίζω στο νέο "μπρα ντε φερ" για τα εργασιακά θέματα να επικρατήσει τελικά η εθνική θέση εργοδοτών και εργαζομένων» επισημαίνει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης