Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μένουν ή φεύγουν οι δανειστές; - Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου με τους θεσμούς

Μένουν ή φεύγουν οι δανειστές; - Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου με τους θεσμούς
Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά αν η αποψινή συνάντηση θα είναι και η τελευταία του παρόντος γύρου 
Με ανοιχτά όλα τα φλέγοντα θέματα ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 μμ η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, στο οποίο μετέχουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου, με τους θεσμούς.
Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά αν η αποψινή συνάντηση θα είναι και η τελευταία του παρόντος γύρου, καθώς το πρόγραμμα των εκπροσώπων των θεσμών φαίνεται ότι θα παρεκκλίνει μετά από τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του κ. Moscovici, Annika Breidthardt.
Αντί να αναχωρήσουν το βράδυ όπως είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως το Euroworking Group της Πέμπτης 9/3, με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορές πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.
Έλληνες αξιωματούχοι τόνιζαν ότι στη χθεσινή συνάντηση σημειώθηκε μικρή πρόοδος.
Ειδικότερα φαίνεται ότι το Δ.Ν.Τ. δέχεται ότι το δημοσιονομικό κενό του 2018 είναι μηδενικό και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 μπορεί να οριστεί σε 3,2% του ΑΕΠ.
Έτσι, το αισιόδοξο σενάριο (αν συμβάλει και η Eurostat με τα νέα μεγέθη που θα δημοσιοποιηθούν τον Απρίλιο) προβλέπει ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα για το 2018 αλλά μόνο για το 2019 με το σύστημα των αντίμετρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης