Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δεύτερη συνάντηση Σταθάκη με τους θεσμούς απόψε Πέμπτη 2/3 παρουσία του προέδρου της ΔΕΗ

Δεύτερη συνάντηση Σταθάκη με τους θεσμούς απόψε Πέμπτη 2/3 παρουσία του προέδρου της ΔΕΗ
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών
Δεύτερη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα θα έχει σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στις 20:00 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μάλιστα θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, αναμένεται να παρουσιάσει τον σχεδιασμό της ΔΕΗ για τη δημιουργία και πώληση δύο εταιρειών προμήθειας, μέσω των οποίων θα επιδιώξει να μειώσει το μερίδιο της επιχείρησης στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στο 50% έως το 2020, κάτι το οποίο απαιτεί η τρόικα και προβλέπεται στο πρόγραμμα διάσωσης να υλοποιηθεί με δομικά μέτρα, στην περίπτωση που δεν επιτύχουν οι δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ.
Από την πλευρά του, ο Σταθάκης πηγαίνει στη διαπραγμάτευση αποφασισμένος να μην δεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση για λήψη δομικών μέτρων πώλησης μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ.
Το υπουργείο φέρεται να επιμένει να συζητά μόνο τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ ως μέτρο μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ με ρυθμό 10% ετησίως έως και το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης