Τελευταία Νέα
old

Κορκίδης: Το κόστος των POS τροχοπέδη για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Κορκίδης: Το κόστος των POS τροχοπέδη για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ υποστήριξε ότι οι χρεώσεις από τις τράπεζες είναι υπερβολικές
Την ανάγκη μείωση των τραπεζικών χρεώσεων και προμηθειών, που αφορούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή επισημάνσεις του επιμελητηρίου προς τις επιχειρήσεις-μέλη του σχετικά με την πρόσφατη εγκύκλιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου που αφορά στις ηλεκτρονικές πληρωμές.
Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. δήλωσε σχετικά: «Οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν την εκτίμηση πως, αφενός η δυναμική του "πλαστικού χρήματος" είναι πολλαπλάσια, αφετέρου μία συγκροτημένη κυβερνητική πολιτική για τη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα μπορούσε να μειώσει εν μέρει το υφεσιακό αποτέλεσμα των δυσβάσταχτων φορολογικών επιβαρύνσεων, καθώς μία ετήσια αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών της τάξης του 10%, προσθέτει περίπου 0,2%, κατά μέσο όρο, στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του Α.Ε.Π.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε επανειλημμένως εκφράσει το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για "χαλάρωση" των τραπεζικών χρεώσεων και προμηθειών, που αφορούν στις σχετικές συναλλαγές μας.
Ομολογουμένως, οι χρεώσεις από τις τράπεζες είναι υπερβολικές, συνεχώς πληθαίνουν και πολλές φορές το κόστος της χρέωσης αποτελεί τροχοπέδη για τη μαζικοποίηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης