Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δεύτερη επιστολή - βόμβα Τσακαλώτου - Δέσμευση για «κόφτη» μετά το 2018 και στόχος πλεονάσματος 3,5% για 3 χρόνια ή 3% για 5 χρόνια

tags :
Δεύτερη επιστολή - βόμβα Τσακαλώτου - Δέσμευση για «κόφτη» μετά το 2018 και στόχος πλεονάσματος 3,5% για 3 χρόνια ή 3% για 5 χρόνια
Δεύτερη επιστολή με δεσμεύσεις για συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους απέστειλε στις 24 Ιανουαρίου 2017, μία ημέρα μόλις μετά την πρώτη επιστολή του προς τους Ευρωπαίους, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Με δεδομένο ότι το ΔΝΤ θα μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αναζητείται φόρμουλα συμβιβασμού, προκειμένου να μη χαθεί η ευκαιρία στο σημερινό Eurogroup να βγει λευκός καπνός, δηλαδή προσύμφωνο-οδικός χάρτης που θα οδηγήσει σε staff level agreement στο επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την επιστολή, τα βασικά στοιχεία της οποίας περιήλθαν σε γνώση της "Καθημερινής" η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τον καθορισμό των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για 3 χρόνια ή 3% του ΑΕΠ για 5 χρόνια μετά το 2018.
Στόχος αυτών των δεσμεύσεων είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.
Επίσης, η ελληνική πλευρά προτείνει έναν νέο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης με συγκεκριμένα μέτρα περικοπής δαπανών και αύξησης εσόδων.
Ο «κόφτης» θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020, εάν προηγουμένως έχουν διαπιστωθεί αποκλίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης