Τελευταία Νέα
Οικονομία

Praet (ΕΚΤ): Χρειαζόμαστε πανευρωπαϊκές τράπεζες - Απαραίτητες νέες συγχωνεύσεις στον κλάδο

Praet (ΕΚΤ): Χρειαζόμαστε πανευρωπαϊκές τράπεζες - Απαραίτητες νέες συγχωνεύσεις στον κλάδο
Το σημαντικότερο τραπεζικό ζήτημα στην Ευρώπη είναι η ασθενής κερδοφορία των χρηματο-πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και ο υπερβολικός αριθμός αυτών
Την άποψη ότι τα τραπεζικά προβλήματα της Ευρώπης εξαντλούνται σε μερικές μόνον τράπεζες, εξέφρασε σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 ο επικεφαλής οικονομολόγος και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης, Peter Praet σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Telegraaf.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ίδιος, το σημαντικότερο τραπεζικό ζήτημα στην Ευρώπη είναι η ασθενής κερδοφορία των χρηματο-πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και ο υπερβολικός αριθμός αυτών.
«Κατά συνέπεια, παρίσταται ανάγκη για περαιτέρω συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα» της Ευρώπης, πάντα σύμφωνα με τον Praet.
«Πιστεύω ανεπιφύλακτα, ότι πρέπει να αποκτήσουμε [εμπορικές] τράπεζες με πανευρωπαϊκή δραστηριότητα», είπε ο ίδιος, για να προσθέσει, πως «αυτό σημαίνει, ότι στην περίπτωση ενός εθνικού οικονομικού σοκ, οι τράπεζες δεν θα είναι υπερβολικά εκτεθειμένες σε κάποια συγκεκριμένη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης