Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανυποχώρητος Schaeuble για Ελλάδα - Αν δεν τηρηθούν οι κανόνες, το ευρώ θα καταρρεύσει

tags :
Ανυποχώρητος Schaeuble για Ελλάδα - Αν δεν τηρηθούν οι κανόνες, το ευρώ θα καταρρεύσει
Λίγο πριν την τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group στις 16:00 ο Schaueble δήλωσε σχετικά με την Ελλάδα ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται διαφορετικά θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη
Ανυποχώρητος έναντι της Ελλάδας εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, όσον αφορά την εμπολοκή που έχει προκύψει με τις εξαγγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους και την αναστολή της αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό ζήτημα.
Λίγο πριν την τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group στις 16:00 ο Schaueble δήλωσε σχετικά με την Ελλάδα ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται διαφορετικά θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη, όπως μεταδίδει η Die Zeit. 
«Η αρχική απάντηση για το αν συνάδουν οι εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης με τοις υποχρεώσεις της είναι «όχι».  Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η ευρωζώνη θα διαλυθεί», τόνισε ο Schaeuble απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ πρόσθεσε πως η δομή της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει.
Σημειώνεται ότι ο Schaeuble είναι ο μοναδικός υπουργός Οικονομικών που αντέδρασε στις εξαγγελίες Τσίπρας (όπως άφησε να εννοηθεί και ο Επίτροπος Moscovici) και επί της ουσίας υπαγόρευσε στον ESM το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, τα οποία είχαν αποφασιστεί στο Eurogroup. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης