Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι αντιδράσεις ξένων ΜΜΕ για το «μπλόκο» του ESM - Ο Τσίπρας εξόργισε τους δανειστές

tags :
Οι αντιδράσεις ξένων ΜΜΕ για το «μπλόκο» του ESM - Ο Τσίπρας εξόργισε τους δανειστές
Ο ESM «πάγωσε» τα μέτρα για την απομείωση του ελληνικού χρέους μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα
Τον γύρο του κόσμου έχει αρχίσει να κάνει η είδηση ότι ο ESM παγώνει τα μέτρα για την απομείωση του ελληνικού χρέους στον απόηχο των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα για το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους.
«Φαίνεται ότι το σχέδιο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να δώσει χριστουγεννιάτικο δώρο στους συνταξιούχους που πασχίζουν εκνεύρισε τους δανειστές της χώρας, που δεν είχαν συμφωνήσει σε αυτό» είναι το σχόλιο του Guardian στην ιστοσελίδα του.
Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Jeroen Dijsselbloem, Michel Reijns, ότι «παγώνουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.



«Αυτό ήταν απρόσμενο», επεσήμανε ο Peter Spiegel των Financial Times σχολιάζοντας τη δήλωση του Reijns.



«Η ευρωζώνη αναστέλλει την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων Τσίπρα» έγραψε στο Twitter το Γαλλικό Πρακτορείο.



Επισημαίνεται ότι ο εκπρόσωπος του Dijsselbloem έγραφε στο twitter ότι «Οι θεσμοί κατέληξαν ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν συμβαδίζουν με τις συμφωνίες μας.
Κάποιες χώρες μέλη το βλέπουν επίσης με τον ίδιο τρόπο και έτσι δεν υπάρχει τώρα ομοφωνία για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Περιμένουμε την πλήρη αναφορά των Θεσμών τον Ιανουάριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης