Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα επιδιώκει έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές - Έτοιμη να βάλει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα επιδιώκει έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές - Έτοιμη να βάλει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση
Ενδεχόμενη συμφωνία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να λάβει μέρος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ έως την άνοιξη του 2017, τόνισε ο Ευ. Τσακαλώτος
H Ελλάδα επιδιώκει συμφωνία με τους δανειστές μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι η έλλειψη ευελιξίας εκ μέρους των δανειστών μπορεί να πυροδοτήσει αντισυστημικό αίσθημα στην Ευρώπη.
Ενδεχόμενη συμφωνία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να λάβει μέρος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ έως την άνοιξη του 2017, επιτρέποντας στη χώρα να δοκιμάσει την τύχη της στις αγορές εντός του 2017.
«Η ελληνική έκφραση είναι «θα βάλουμε νερό στο κρασί μας».
Δεν είναι μια έκφραση που μου αρέσει, αλλά νομίζω καταλαβαίνετε τι θέλω να πω», τόνισε ο Ευ. Τσακαλώτος.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών έχουν «κολλήσει» το τελευταίο διάστημα, καθώς προσκρούουν τόσο στα εργασιακά, όσο και στα δημοσιονομικά, σημειώνει το Reuters. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους, προκειμένου να φθάσουμε σε έναν συμβιβασμό.
Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προειδοποίησε στη συνέχεια, θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη και την πρόωρη επιστροφή στις αγορές, και θα ενισχύσουν την άποψη ότι η Ευρώπη δεν ευθυγραμμίζεται με τους πολίτες της.
«Δεν μπορώ να βρω λογική στην επιστροφή σε αβεβαιότητα και καθυστερήσεις» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της και συμμετέχει «εποικοδομητικά» στις διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Κοινοτικές πηγές: Πολύ κοντά οι θέσεις Ελλάδας - δανειστών

Πολύ κοντά είναι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων, υποστηρίζουν κοινοτικές πηγές σε συνομιλία τους με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία τους για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Από σήμερα εξάλλου επιστρέφουν σταδιακά στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, και από αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές με την κυβέρνηση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
«Ακανθώδες θέμα» σε πρώτη φάση, παραμένουν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ το χάσμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2018 - 2019 επίσης παραμένει.
Παρά ταύτα, οι ίδιες κοινοτικές πηγές, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφραζαν αισιοδοξία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους είναι πλέον πολ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης