Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα
«Το τέλος της διαπλοκής χρειάζεται να φέρει την υπογραφή της ίδιας της ελληνικής επιχειρηματικής τάξης»
Η υψηλή φορολογία για τις επιχειρήσεις στη χώρα μας δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Βέβαια, τα υψηλόβαθμα στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων που παρευρέθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση της Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) έμειναν με το στόμα ανοικτό από τη δήλωση του υπουργού…
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε επίσης πως «το τέλος της διαπλοκής χρειάζεται να φέρει την υπογραφή της ίδιας της ελληνικής επιχειρηματικής τάξης.
Αυτή είναι και η καλύτερη δυνατή συμβολή στον αγώνα ανάκτησης της εμπιστοσύνης».
«Όλες οι μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες πέτυχαν τους στόχους τους στηριζόμενες σε ευρύτερες συναινέσεις οι οποίες ήταν πολυεπίπεδες στην υφή και πρακτική τους.
Συναινέσεις στο επίπεδο της οικονομικής δραστηριότητας, συναινέσεις στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών, και στο επίπεδο του πολιτικού συστήματος.
Οι προσπάθειες αυτές της κυβέρνησης δεν έχουν βρει δυστυχώς την ανταπόκριση, την οποία απαιτούν οι συνθήκες στις οποίες έχει βρεθεί η χώρα», πρόσθεσε, τονίζοντας επίσης πως «χρειάζεται προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και την χώρα και αυτό απαιτεί την επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων».
Ο υπουργός εκτίμησε πως η πλέον 7ετής ύφεση της ελληνικής οικονομίας «έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για τη συμμετοχή ξένων κεφαλαίων σε όσες επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν και να αναπτύσσονται με εξωστρεφή μάλιστα προσανατολισμό επειδή στερούνται επαρκούς ρευστότητας».
«Τα σημαντικά βήματα προόδου και μεταρρύθμισης που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται πρέπει να αναδειχθούν γιατί αποτελούν το πιο ισχυρό εχέγγυο για την στήριξη και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης διαζύγιο με το πελατειακό κρατικοδίαιτο οικονομικό σύστημα του παρελθόντος και η μετάβαση σ’ ένα νέο υπόδειγμα βιώσιμης, καινοτόμου και δίκαιης ανάπτυξης, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους προϋποθέτει μια νέα κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.
Μία επιχειρηματικότητα ικανή να επενδύει τα κέρδη της, να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και να ενισχύει την έρευνα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης